ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

"Microsoft ziet het verkeerd, Valve heeft gelijk"

21
11 2013
12:07 - door Peter Pool

Aldus Tameem Antoniades, design chief van ontwikkelaar Ninja Theory. De maker van games zoals DMC: Devil May Cry en Heavenly Sword heeft een duidelijk afwijkend idee over de toekomst van gaming in vergelijking met Microsoft.

Hij ziet veel meer toekomst in Valve’s digitale distributie platform Steam. De openheid van het platform, de digitale distributie en de flexibiliteit van de prijzen maken het een platform die met de aangekondigde SteamBoxes een echte bedreiging gaat vormen voor de huidige console bouwers. Nog voordat mobiel dit gaat zijn.

Want mobiel ziet Antoniades als de eche toekomst van gaming. “Wie had 5 jaar geleden durven dromen dat tablets de pc zouden vervangen?”Hoewel de spelmaker inziet dat niet ieder game genre zich leent om op een touchscreen gespeeld te worden, zijn er doodgewaande spelsoorten die juist hun heropwachting maken, denk maar aan point & click adventures.

Korter en goedkoper
Tameen ziet ook mogelijkheden in het maken van een tripple A game die slechts 2 uur duurt, maar die dan ook maar een paar euro zou moeten kosten. Een belevenis die veel meer lijkt op een film dan op een serie. “Als makers is het onze taak om entertainment producties steeds opnieuw uit te vinden. Daarbij moeten we gebruik maken van wat we reeds weten over o.a. tripple A games, consoles, mobiel en free to play om te maken wat mensen graag willen spelen”.
 

Sluiten
"Microsoft ziet het verkeerd, Valve heeft gelijk"Elden Ring cover