ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

"Nintendo niet langer relevant als console bouwer"

03
12 2013
08:10 - door Peter Pool

Een van de medeoprichters van Naughty Dog en voormalig president van de omgevallen uitgever THQ, Jason Rubin, vindt dat Nintendo moet stoppen met het maken van hardware en zich moet gaan richten op het maken van games voor concurrerende spelcomputers.

Rubin stelt dat je alleen maar naar de verkopen van de Wii U hoeft te kijken. Op dit moment zijn er wereldwijd, een jaar na het uitkomen van de Wii U, een kleine 4 miljoen stuks van de console over de toonbank gegaan. Van de PS4 zijn er in de Verenigde Staten al een miljoen stuks verkocht in de eerste 24 uur dat hij te koop was. In Engeland werd de Wii U binnen 48 uur ingehaald door Sony's next gen console. 

Rubin is echter niet negatief over de games die Nintendo maakt. Hij noemt het bedrijf een 'schat' en vindt het verschrikkelijk dat nu maar zo weinig mensen de games die het bedrijf maakt te spelen krijgen. Toch lijkt Rubin voor zijn beurt te praten. Die originele Wii verkocht 100 miljoen stuks wereldwijd terwijl de PS3 en de Xbox 360 op 80 miljoen bleven steken en de 3DS gaat nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. 

Sluiten
"Nintendo niet langer relevant als console bouwer"Elden Ring cover