ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Analist: Android patenten camoufleren het verlies op de Xbox

07
11 2013
09:35 - door Peter Pool

Rick Sherlund, analist van de Nomura groep, zegt dat Microsoft miljoenen aan verliezen maskeert door gebruik te maken van de opbrengsten van verschillende Android licentie vergoedingen.

Dit schreef hij in een bericht naar een groep investeerders. Hij beschreef de stappen die de opvolger van Steve Ballmer zou moeten nemen en welke hindernissen er genomen moeten worden door de eventuele nieuwe CEO. Een van Sherlund’s aanbevelingen is het kritisch kijken naar de Xbox-divisie die, hoewel door velen als succesvol wordt ervaren, heel veel verlies draait.

Volgens de analist verliest het bedrijf tot op de dag van vandaag geld met haar entertainment & Devices divisie. Een schatting door de Nomura groep van het bedrag wat verloren gaat aan Xbox, Skype en Windows Phone komt uit op een bedrag van 2.5 miljard dollar per jaar. De Xbox zou verantwoordelijk zijn voor grofweg 2 miljard aan verlies. Dit wordt echter gecamoufleerd voor de buitenwereld door de opbrengsten die deze divisie (entertainment & devices) ontvangt aan android licenties.
 

Sluiten
Analist: Android patenten camoufleren het verlies op de XboxCall of duty Modern Warfare 0001