ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Apple en Google verwijderen plastische chirurgie game voor kinderen

16
01 2014
13:00 - door Peter Pool

Apple en Google hebben de game Plastic Surgery for Barbie verwijderd uit hun app stores.

In de game moesten kinderen plastische chirurgie ingrepen toepassen op vrouwelijke patienten. Denk hierbij aan liposuctie op een van de ' zes probleem gebieden' op het lichaam van de vrouw. De jonge spelers van de game konden na de digitale ingreep, een voor en na foto bekijken om het resultaat van hun werk te beoordelen. 

De game 'motiveerde' haar spelers met zinnetjes als 'dit arme meisje heeft zoveel overgewicht dat geen enkel dieet haar kan helpen'. Om verder te gaan met 'in onze kliniek kunnen wij haar helpen door middel van een liposuctie waardoor ze weer dun en mooi is'. 

Barbie fabrikant Mattel heeft afstand genomen van de app en maakt duidelijk dat deze niet door hen is gemaakt en haar best doet om misbruik van haar merken tegen te gaan. Na het verwijderen van de app kwam een variant van het spel genaamd Plastic Surgery Barbara online, maar ook die is verwijderd. Zowel Apple als Google hadden de game aanvankelijk goedgekeurd en zelfs een leeftijdskeuring van 9 jaar en ouder gegeven. 

 

Sluiten
Apple en Google verwijderen plastische chirurgie game voor kinderenElden Ring cover