ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Beyond: Two Souls speelbaar met je mobiele telefoon

28
09 2013
00:00 - door Peter Pool

De opvolger van de PS3 exclusive Heavy Rain is volledig speelbaar met je Android en iPhone.

Om de game laagdrempeliger te maken voor een breder publiek heeft Quantic Dream opperhoofd David Cage er voor gekozen een app te maken voor Android en IOS telefoons. De smartphone maakt contact met je PlayStation 3 via de wi-fi. Via de app kun je op een vrij simpele manier de game spelen met slechts een enkele vinger.

Ook samen te spelen
Verder kun je op deze manier ook de game in co-op spelen met iemand die minder met gamen heeft dan jij. De ene persoon kan met de PS3 dualshock met het hoofdpersonage spelen terwijl de ander via de smartphone de entiteit speelt die gelinkt is aan het hoofdpersonage.

Het is niet de eerste keer dat Quantic Dream experimenteert met alternatieve besturing van een game. Hun vorige game Heavy Rain werd na de release, gepusht door Sony, geupdate voor de Move controller. Move is Sony’s antwoord op Nintendo’s Wii controller die gaming voor een bredere doelgroep toegankelijk heeft gemaakt.

David Bowie
Dream is een Franse spelontwikkelaar die filmische adventure games maakt waarbij volwassen thematieken als gruwelijke moorden en seksualiteit niet worden geschuwd. De eerste game van de studio, Omikron: The Nomad Soul voor de pc en Sega’s Dreamcast, was een samenwerking met zanger David Bowie.

De echte doorbraak kwam echter met de game Fahrenheit waarvan er wereldwijd meer dan 800.000 stuks verkocht zijn. Heavy Rain, de eerste Sony exclusieve titel verkocht ruim 2 miljoen stuks. Voor de ontwikkeling van Beyond: Two Souls werkte Quantic Dream met de acteurs William Dafoe (o.a. Platoon en Spider-man) en Ellen Page (Juno en Inception). De game ligt 9 oktober in de winkels.

Sluiten
Beyond: Two Souls speelbaar met je mobiele telefoonElden Ring cover