ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Bleszinski kritisch over Gears of War

18
02 2014
10:54 - door Peter Pool

Cliff Bleszinski, de man die iedereen heeft leren kennen als spreekbuis van Epic Games als het over Gears of War ging, heeft zich kritisch uitgelaten over de franchise.

Bleszinski vertelt in een interview met Gamastura dat hij oorspronkelijk een heel ander beeld had bij Gears of War. "Uiteindelijk gaat Gears maar om een ding: hagedis mannen overhoop schieten met je kettingzaaggeweer. Het is niet geworden wat ik had gehoopt. Ik wilde een 'Band of Brothers' met monsters maken, maar op de een of andere manier werd het Predator" vertelt Bleszinski. 

"Band of Brothers is goed uitgewerkt en heeft emotie, het vertelt het verhaal van de belangrijkste generatie. In Gears zijn alle mannen groot en mannelijk. Ik wil niet dat Gears of War de game is waar mensen mij door herinneren. De game biedt plezier en het is een fantastische franchise maar ik denk dat er op creatief gebied meer in mijn zit" concludeert de spelmaker. 

Over zijn volgende game is hij een stuk minder loslippig. Wel deelt hij dat het een pc game wordt omdat daar volgens Bleszinski de community zit en dat het een download game zal worden. Een onthulling via Gametrailers fo Gameinformer noemt hij achterhaald en dood. 

Sluiten
Bleszinski kritisch over Gears of WarElden Ring cover