ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

China goed voor €10 miljard aan game-inkomsten

30
12 2013
14:09 - door Peter Pool

China is een van de grootste economieën van deze aarde, zo niet de grootste. Het is dan ook niet vreemd dat er een gigantisch bedrag wordt binnengehaald met games binnen de Aziatische grootmacht.

Anders dan in Europa en de Verenigde Staten spelen consoles geen rol van betekenis in China. Het meeste geld wordt verdiend met pc georienteerde online client games. Mobiele games laten een sterk stijgende lijn zien. Verwacht wordt dat met de verdere groei van de Chinese economie de game-inkomsten de komende jaren zullen stijgen. 

Wereldwijd wordt er grofweg een kleine 70 miljard euro verdiend aan gaming. Net als in China is ook wereldwijd een stijgende trend zichtbaar in het mobiele games segment. Anders dan in China, spelen in het Westen consoles wel een belangrijke rol. De consoles waren dit jaar goed voor 30 miljard euro waar ook de komende jaren een stijgende lijn in verwacht wordt. De spelcomputers vormen wereldwijd dan ook de belangrijkste inkomstenbron voor gaming omzet.

Een tweede plek is er voor de handheld gaming, dat goed is voor 13 miljard euro. Anders dan verwacht laat ook de pc een stijgende lijn zien. Was deze vorig jaar goed voor 10 miljard euro aan opbrengsten, dit jaar zal dat een kleine 13 miljard zijn en verwacht wordt dat dit in 2015 zo'n 15 miljard euro zal zijn. 

Sluiten
China goed voor €10 miljard aan game-inkomstenElden Ring cover