ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Cliff Bleszinski wil een arena shooter maken voor de pc

12
12 2013
00:04 - door Peter Pool

De voormalig spreekbuis voor Epic Games voor Gears of War heeft in de Pointless podcast aangegeven graag een arena first person shooter te willen maken.

Bleszinski vertelt dat hij een zeer duidelijk idee heeft en stukken artwork om het te onderbouwen. Cliff zegt dat hij de game zou willen maken voor de pc en dat de game terug gaat naar het soort game waar we ons in het verleden op stuk beten. Als hem gevraagd wordt naar het genre dan noemt hij het een arena first person shooter. "Mensen die nu Call of Duty spelen weten waarschijnlijk niet wat een goede arena shooter is". 

Bleszinski geeft aan dat hij geen grote studio nodig heeft en ook geen interesse heeft in een gewone uitgeef deal. Hij haalt de game No Man's Sky aan als een voorbeeld. Die game wordt gemaakt door slechts vier mensen. Hoewel Cliff nog steeds contact heeft met de 'oude garde' weet hij niet of hij hen zou willen gebruiken om de game te maken. Hij zegt geen zin te hebben in marketing mensen die hem gaan vertellen wat hij zou moeten veranderen aan de game. 

Sluiten
Cliff Bleszinski wil een arena shooter maken voor de pcElden Ring cover