ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Cyberpunk 2077 wordt een echte RPG

24
01 2014
00:01 - door Peter Pool

In een interview met het Amerikaanse IGN heeft CD Projekt RED co-founder Marcin Iwinski liefhebbers proberen gerust te stellen dat Cyberpunk 2077 een echte role playing game gaat worden.

"Wij (CD Project Red) zijn bekend om het vertellen van verhalen en grote game werelden", zegt Iwinski. "We nemen wat we hebben geleerd van de drie Witcher-games, inclusief het open-world aspect en voegen dit toe aan Cyberpunk 2077", gaat de co-founder verder. De ontwikkelaar vertelt wel dat er gekeken wordt om nieuwe gameplay elementen toe te voegen, maar welke dat zijn wil hij niet vertellen. "Het wordt in ieder geval geen multiplayer shooter", concludeert hij. 

Cyberpunk 2077 is gebaseerd op de Cyberpunk tabletop games. De game speelt zich af in een dystopische maatschappij, waarin mens en techniek samengesmolten zijn. De games schrijver Sebastian Stepien heeft eerder aangegeven dat niet iedereen in de game Engels zal spreken. Spelers zullen een vertaal implantaat moeten kopen om hen te kunnen verstaan. Cyberpunk 2077 zal niet eerder dan 2015 uitkomen. 

Sluiten
Cyberpunk 2077 wordt een echte RPGElden Ring cover