ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

De 13 beste games van de E3 2018

14
06 2018
08:00 - door Peter Pool

Vanzelfsprekend is dit puur gebaseerd op mijn bescheiden mening. Er zullen mensen woedend zijn dat ik niet Smash Bros deel 20 er tussen heb staan. Dat kan en mag. Ik heb niets met die games. Niets meer, niets minder. Ik heb ook Death Stranding uit de lijst gelaten. Ik kijk nog steeds uit naar de game maar ik ben van mening dat Kojima nu meer duidelijkheid moet gaan geven rond de game. Teasen is leuk maar dit lijkt meer op treiteren. Dit zijn echter games waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen.

Sekiro: Shadows Die Twice
Er zijn van die ontwikkelaar die je vertrouwt. Dat wanneer zij iets maken, dat je gewoon weet dat het goed is. De laatste jaren heeft From Software zichzelf bewezen met geweldige games als Demons Souls, de Dark Souls serie en natuurlijk Bloodborne. De laatste is wat mij betreft een van de beste games van deze generatie.Wanneer zij dan een nieuwe game aankondigen en de teaser van de Game Awards valt op zijn plaats dan sta ik te springen op de bank. Volgend jaar komen er veel goede games uit en Sekiro staat heel hoog op mijn lijstje.

Devil May Cry V
Ik had er hier en daar al wat over gelezen dat men op de achtergrond druk bezig was met een nieuwe DMC. Ik heb (nog) niet alle games gespeeld, ben dat overigens wel van plan, maar dit ziet er indrukwekkend, modern en gewoon cool uit. Goed om te zien dat een klassieke game als DMC met zijn tijd meegaat en dat het een toffe game oplevert.

Tom Clancy's The Division 2
Ik was niet perse blij dat The Division de lijn van Destiny volgde door een deel 2 te maken. Ik was fan van het origineel en snap nooit helemaal waarom World of Warcraft al jaren meedraait met alleen DLC terwijl Destiny en The Division nu al deeltje 2’s introduceren. Maar ook ik moet toegeven dat The Division 2 er gewoon goed en toch net even anders uitziet in de positieve zin. Geen grauw weer en sneeuw maar zon en daglicht. Geen stadsblokken maar groen en open pleinen. Ik weet dat ik hier weer veel uren in ga steken.

Anthem
Ik snap de haat niet. Bioware is niet EA. Bioware is opener in communicatie dan Bungie ooit geweest is. Nee dit is geen Dragon Age of Mass Effect maar geef het verdomme een kans. Ik vind Anthem er geweldig uitzien. Het is voor mij de perfecte game om naar overstappen nu Destiny’s kaars uitwaait. Ik ben fan van de mechsuits, de verticale wereld en gewoon het idee dat er een hele nieuwe wereld te ontdekken is. Kan echt niet wachten.

Gears of War 5
Het is hip om alles kut te vinden en dus hoor ik ook steeds meer mensen klagen over Gears. Ik vond Gears 4 een toffe game en Gears 5 ziet er gewoon erg vet uit. Nieuwe vijanden, evolueerde helden, nieuwe omgevingen en nieuwe vijanden en meer vrijheid. Het zal mij een biet zijn wat alle hippe Fortnite spelers vinden van Gears. Het blijft een serie naar mijn hart. En laten we eerlijk zijn: The Coalition is een van de weinige studio’s van Microsoft die games maakt die visueel de strijd aankunnen met die van Sony.
Metro Exodus
De vorige Metro games vond ik leuk om gespeeld te hebben maar werden een beetje tegengehouden door technische hiaten en de veelal donkere omgeving. Nu men op reis gaat door een veel bredere blik op de wereld van Metro en je veel meer diverse omgevingen krijgt voorgeschoteld die er zo goed uitzien zoals de trailer laat zien kun je alleen maar watertanden.
The Last of Us part 2
De Sony games weten altijd net even die overtreffende trap in kwaliteit tot tonen. The Last of Us is eerder bekritiseerd omdat men de scène die getoond werd te gewelddadig vonden. Dit keer heeft Naughty Dog voor een veilige insteek gekozen. We zien Ellie met haar nieuwe vlam dansen terwijl ze terugdenk aan een brute ontmoetingen waarbij ze een legertje overlevenden over de kling jaagt. Niets wat men niet eerder heeft gezien in het eerste deel dus goedgekeurd. Het wordt zware kost en daar horen dingen in waar je als speler best even ongemakkelijk van mag worden. Het enige probleem is het standaard probleem van Sony titels: het gebrek aan een release datum.
Resident Evil 2 Remake
Dit is gewoon een guilty pleasure gevoed door nostalgie. Resident Evil is de eerste game die ik kocht bij mijn PSOne en sindsdien heb ik vrijwel alle RE’s gespeeld en deel 2 is een van mijn favorieten. Dat ik de game nu opnieuw kan beleven met hedendaagse grafische pracht en praal doet mijn hart sneller kloppen. Ik heb ooit een GameCube gekocht voor de Resident Evil remake dus tsja zover gaat de liefde voor Resident Evil.

Rage 2
Ik ben een id Software fanboy. er is geen ontkomen aan maar ik heb ook een zwak voor fun shooters als Bulletstorm en Borderlands dus past dit prima in mijn straatje. Ik heb mij ook vermaakt met het eerste deel dus ik verwacht dat ik mij prima zal vermaken met deze over the top shooter wanneer hij uitkomt in 2019. De indrukken die ik lees zijn zeer lovend en noemen zelfs Doom 2016 als fundament voor de shooter elementen. Daarnaast zal de game op mijn Xbox One X en PS4 Pro 60fps draaien. Wat wil je nog meer?

Ghost of Tsushima
In het PS2 tijdperk heb ik alle Onimusha’s met veel plezier gespeeld. Daarna werden echt goede Samurai games schaarser. Onimusha op de PS3 vond ik ruk dus de laatste game in die hoek die ik gespeeld heb is Nioh. Ghost of Tsushima ziet niet alleen erg mooi uit maar ziet er ook uit als een game die mij niet iedere keer een hartinfarct geeft bij iedere boss fight. Je kunt trouwens kiezen voor Japanse audio om nog meer dat gevoel van The Seven Samurai te krijgen.

Cyberpunk 2077
Je kunt er niet omheen dat Cyberpunk 2077 een van de games van de show is. Ook al heeft het publiek alleen een leuke trailer gezien. Behind closed doors wordt er meer verteld en getoond. De game is first person, er zijn voertuigen om in te rijden, er is een dag en nacht cyclus en verschillende klassen. Meest negatieve is dat ik de game voorlopig nog niet verwacht.

Daemon X Machina
Ik hoopte op iets van beelden van Metroid 4 en Bayonetta 3. Maar helaas. Het waren veel kleine games die op zichzelf hartstikke leuk zijn maar een echte klapper bleef uit. Natuurlijk was er die Smash Bros. Maar zoals gezegd: ik heb er helemaal niets mee. Ik vind het sowieso dat Nintendo een zwakke E3 Treehouse had. Stel dat je net als ik niet van Smash houdt...wat heeft de Switch je dan het komende jaar te bieden? Geen idee. Hoe zit het met het online gebeuren of het abonnement? Stilte van Nintendo. Een game waar ik echter positief over ben is Daemon X Machina. Een toffe stijl gecombineerd met snelle flitsende mech gevechten. Dit zie ik mijzelf zeker spelen volgend jaar wanneer hij uitkomt.

Shadow of the Tomb Raider
Ik weet dat er niet zoveel buzz is rond deze derde Tomb Raider game maar ik ben echt fan van de reboot. Beide voorgaande games heb ik grijs gespeeld en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om met een nog meer bad ass Lara aan de slag te gaan. Net als zijn voorgangers oogt de game echt prachtig en persoonlijk vind ik de gameplay vele malen leuker dan die van Uncharted. Dat is natuurlijk persoonlijk maar goed, het is mijn top 13.

Sluiten
De 13 beste games van de E3 2018Call of duty Modern Warfare 0001