ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

De echte reden dat niemand de campagne van Black Ops 3 speelde

15
08 2018
07:00 - door Peter Pool

Het beste excuus dat de prutsers van Treyarch konden verzinnen waarom ze de campagne dit jaar bij het grofvuil hadden gezet was omdat niemand Black Ops 3 uitspeelde.

De hardcore fanbase heeft het altijd al gezegd: CoD speel je niet voor de single player. Nou ik wel. En toen de remake van Modern Warfare uitkwam was ik blij als een kind. Die campaign staat nog steeds als een huis. Er is dus wel degelijk ruimte voor een goede campaign. Wat iedereen ook zegt: ook Infinite Warfare had een prima campaign. WW2 was matig en Black Ops 3 was verwarrend to say the least. Is dat dan de reden dat niemand hem speelde? Nee, het antwoord is veel simpeler.

Kort geleden heb ik mijn Dualshock 4 aangesloten op mijn PS3 en dat opende de deur om een aantal oudere shooters te gaan spelen op de PS3. Ik Heb de DualShock 3 altijd een verschrikkelijke controller gevonden, zeker voor shooters en dus begon ik ook weer eens aan de eerste Black Ops. Wat blijkt…. In Black Ops verdien je na het halen van een level in de single player een trophy of Achievement. Dit is het geval bij alle Call of Duty campagnes behalve bij, inderdaad, Call of Duty Black Ops 3.

In Black Ops 3 verdien je alleen trophy’s en achievements wanneer je levels op hardend, veteran of hoger uitspeelt. In andere Call of Duty’s maakt het niet uit of je het nu op makkelijk of moeilijk speelt. Niet helemaal waar. De moeilijkste graad geeft je een paar echter trophy’s en/of achievements. De meeste trophy’s en achievements in Black Ops 3 zijn van die opdrachten als ‘dood 6 vijanden verblind door een swarm’ of ‘dood 20 vijanden terwijl je een talon bestuurt’. Dit zijn allemaal dingen waar je zin in moet hebben. Waar je voor op zoek moet gaan. Dingen voor mensen die graag 100% halen. Nu zijn er games zoals Bloodborne, Hellblade en God of War waar ik dat ook heb maar Black Ops 3 mist die prikkels.

Je hebt een vrij onsamenhangende campagne, je haalt als casual speler vrijwel geen trophy’s en/of achievements. Wat is dan nog de reden dat je überhaupt moeite in het uitspelen van die game zou willen steken? Ik heb zelf nooit heel veel gehad met de trophy’s etc maar ik snap wel dat mensen het stoer vinden om op deze manier te laten zien wat men zoal speelt, heeft gehaald. Ze vertellen iets over wat voor gamer jij bent. Treyarch heeft dit niet begrepen of in ieder geval verkeerd geïnterpreteerd.
 

Sluiten
De echte reden dat niemand de campagne van Black Ops 3 speeldeSteelrising