ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

De grootste bedreigingen voor online gamers volgens Kaspersky

30
12 2013
16:00 - door Peter Pool

Karpersky zet de grootste bedreigingen voor online gamers van 2013 op een rij, maar waarschuwt ook voor nieuwe bedreigingen.

In een rapport wat het bedrijf deze maand heeft uitgebracht over de grootste bedreidingen voor online gamers valt te lezen dat er dit jaar een kleine 12 miljoen aanvallen op online gamers zijn uitgevoerd. De belangrijkste dreiging kwam van Winnti. De Winnti groep, zoals Kaspersky hen noemt, valt bedrijven in de games industrie aan met als doel het stelen van digitale certificaten en het stelen van de broncode van online game projecten. De groep is actief sinds 2009. 

Kaspersky uit verder haar zorgen over de PlayStation 4 en Xbox One, wiens online karakter het mogelijk maakt om doelwit te worden van criminele software. Hoewel er op dit moment nog geen gevallen bekend zijn, sluit de anti-virus gigant niet uit dat er ransomware op de markt komt voor de consoles. Deze zouden de console kunnen afsluiten en enkel weer beschikbaar maken nadat de eigenaar een bedrag heeft overgemaakt aan de criminelen achter de ransomware. Daarnaast zijn de consoles ook gevoelig voor trojan horses die inlog en creditcard gegevens verzamelen. 

Sluiten
De grootste bedreigingen voor online gamers volgens KasperskyElden Ring cover