ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

De potentiële ChoiceCuts van 2014

31
12 2013
00:01 - door Peter Pool

Hoewel we niet in het bezit zijn van een glazen bol, denken we dat we toch een redelijke inschatting kunnen maken van de games die in het nieuwe jaar de kans hebben om een ChoiceCut te worden. Hier de lijst. Welke games zijn we volgens jullie vergeten?

Dark Souls II

Ontwikkelaar: From Software
Uitgever: Namco Bandai Games
Platform: Xbox 360, PS3, PC
Release: 14 maart 2014
Het enige vervolg op de meedogenloze role playing games Demon’s Souls en Dark Souls. De maker belooft een complete game af te leveren in plaats van delen via downloadable content toe te voegen. Wel wordt er gefluisterd dat de game toegankelijker gaat zijn om zo te proberen de game voor een breder publiek aantrekkelijk te maken. Dat is iets wat fans van het eerste uur natuurlijk veel zorgen baart. De ontwikkelaar beschrijft de game wereld van Dark Souls 2 als het compleet tegenovergestelde van zijn voorganger. We zijn benieuwd.

Plus: bijzonder uitdagend, complete game is zeldzaam tegenwoordig
Min: toegankelijker is gevaarlijk voor een game als Dark Souls

Tom Clancy’s The Division

Ontwikkelaar: Massive Entertainement
Uitgever: Ubisoft
Platform: Xbox One, PS4, PC
Release: Eind 2014
Wat zou er gebeuren als er een dodelijk virus wordt losgelaten in de Verenigde Staten? Dit scenario doorloopt ontwikkelaar Massive in de actie role playing game The Division. Jij bent een agent die belast is met het terugbrengen van orde in de ontstane chaos in het metropool New York. Met een van de meest indrukwekkende game-engine’s die op dit moment gebruikt wordt moet het heel vreemd gaan lopen als deze game zijn belofte niet waar maakt.

Plus: prachtige engine, intrigerend verhaal, fraaie crossover tussen actie en rpg
Min: hooggespannen verwachtingen kunnen tegenvallen

Destiny

Ontwikkelaar: Bungie
Uitgever: Activision
Platform: Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4
Release: 9 september 2014
Een verwoeste aardkloot, een mysterieuze globe boven de laatste stad, diverse planeten en heel veel verschillende buitenaardse rassen die je naar het leven staan, vormen de ingrediënten van deze eerste game van de voormalig maker van Halo. Voeg daar de verschillende klassen aan toe en het verzamelen van wapens en objecten zoals je dat kent uit Borderlands, en je hebt een game die zeer de moeite waard lijkt om in de gaten te houden.

Plus: Een nieuwe invalshoek, grote wereld
Min: Nog steeds veel onduidelijkheid over hoe je de game gaat beleven. Gedwongen multiplayer

Watch Dogs

Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Platform: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC, Wii U
Release: 2014
Ubisoft is sterk vertegenwoordigd met twee games in deze lijst. Dit komt voornamelijk omdat Watch Dogs dit najaar werd doorgeschoven naar 2014. De game speelt zich af in het Amerikaanse Chicago. Je speelt als de hacker Aiden Pearce die met zijn smartphone alles kan hacken. Van pinautomaten tot beveiligingscamera’s, Pearce weet ze allemaal zonder problemen te hacken. De game kent een semi open wereld waarin je opdrachten en missies kunt krijgen van passanten. Of Watch Dogs zijn belofte weet waar te maken moet natuurlijk nog blijken, maar dat Ubisoft met meerdere nieuwe merken (naast Watch Dogs is men bezig met The Crew en The Division) de markt op komt moet in ieder geval worden aangemoedigd. Dat maakt het leven een stuk boeiender dan ieder jaar weer een FIFA of Call of Duty, toch?

Plus: Het hacken maakt de game erg hedendaags, de open wereld kan heel leuk uitpakken
Min: maar kan ook totaal verkeerd gaan. Niet iedereen kan sandbox games maken

The Witcher 3: Wild Hunt

Ontwikkelaar: CD Project
Uitgever: Warner Bros Interactive Entertainment
Platform: PS4, Xbox One, PC
Release: 2014
Het derde deel van The Witcher zal het laatste zijn waarin hoofdrolspeler van het eerste uur, Geralt of Rivia, hoofdpersonage is. De game wordt gemaakt in de REDengine 3. Deze game-engine maakt het mogelijk om een non-liniaire open wereld te maken. De game zou zelfs 20% groter zijn dan The Elder Scrolls: Skyrim. De Poolse ontwikkelaar CD Projects belooft maar liefst 30 verschillende einden voor de game te maken. Dat betekent dus dat wanneer jij de game speelt je een andere game beleeft dan je vriend die hem ook speelt. Grafisch perst de game altijd al alles uit je machine en vooral de PS4 en Xbox One mogen gaan bewijzen wat ze in huis hebben.

Plus: enorm groot, zeer uitgebreid, grafisch een krachtpatser
Min: Het gevaar van groot en uitgebreid zijn bugs die men bij het testen over het hoofd ziet.

Titanfall

Ontwikkelaar: Respawn Entertainment
Uitgever: EA
Platform: Xbox 360, Xbox One, PC
Release: 13 maart 2014
Wat er gebeurd als je de bedenkers van Call of Duty de vrije hand geeft krijgen we te zien in Titanfall. Een multiplayer only game die de snelheid van Call of Duty combineert met vleugjes Unreal Tournament en grote, wendbare en vooral levensgevaarlijke mechs, waarmee je de tegenstanders massaal kunt uitroeien. Ware het niet dat je zelf zeer behendig door de levens weet te rennen of als piloot weer op plekken kan komen waar die mechs niet kunnen komen. Als er een game is die je een reden geeft om een Xbox One te kopen, dan is het wel Titanfall.

Plus: Doorbreekt de plat gewandelde paden van zowel Call of Duty als Battlefield, snel en spectaculair.
Min: Geen single player, de multiplayer only kan gedomineerd worden door een klein groepje fanatieke spelers die het verpesten voor minder goede spelers.

Bayonetta 2

Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii U
Release:2014
De Wii U heeft de broodnodige afwisseling nodig. De vaste schare fans zijn tevreden nu ze een goede Mario game hebben en een nieuwe Pikmin. Maar de meer volwassen content schittert nog door afwezigheid. Gelukkig is er nog steeds Bayonetta 2 om naar uit te kijken. De Wii U exclusieve actie hack & slash game lijkt de hooggespannen verwachtingen moeiteloos waar te gaan maken. Met een gekortwiekte heldin, die nu zelfs op de vleugels van vliegende vliegtuigen op spectaculaire wijze afrekent met slechteriken, kan het bijna niet meer fout gaan!

Plus: Eindelijk een vervolg op het geweldige Bayonetta, bijzonder spectaculair
Min: Exclusief voor Wii U,

The Evil Within


Ontwikkelaar: Tango Softworks
Uitgever: Bethesda
Platform: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC
Release: 2014
De bedenker en maker van klassieke horror games zoals Resident Evil en Resident Evil 4, Shenji Mikami is bezig voor Bethesda om een nieuwe survival horror game te maken. Stiekem dus een soort spiritueel vervolg op Resident Evil 4. De Japanse game-ontwikkelaar belooft geen overdaad aan wapens en munitie. Hij wil de game spannend maken en nog belangrijker: eng! De game gebruikt id Software’s Tech 5 engine waardoor alles er in ieder geval prachtig uit ziet.

Plus: Ziet er indrukwekkend uit, een nieuwe survival horrorgame is broodnodig na de laatste Resident Evil misbaksels.
Min: Verhaal te grotesk waardoor het niet meer eng is, meer Clive Barker dan James Wan
 

The Order 1886

Ontwikkelaar: Ready At Dawn
Uitgever: SCEE
Platform: PS4
Release: 2014
The Order 1886 speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waarin een speciale orde in het leven is geroepen om de mensheid te beschermen tegen een dreiging van half mens/half dier. De game lijkt de gameplay van Gears of War te combineren met het filmische van de Uncharted-games. Hoewel we nog maar weinig gezien hebben, is wat we nu meekrijgen voldoende om meer van dit project te willen weten en zien. Het kan zo maar zijn dat Ready at Dawn met The Order 1886 de concurrentie zal aangaan met die andere geweldige studio van Sony, namelijk Naughty Dog.

Plus: De weinige beelden zien er sfeervol uit, ruimte voor een goede nieuwe thirth person shooter
Min: Filmisch betekent vaak wel quicktime events


Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

 

 

 

Ontwikkelaar: Kojima Productions
Uitgever: Konami
Platform: Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4
Release:18 maart 2014
Een prequel op het later te verschijnen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain waarin we een op wraak beluste Big Boss te zien krijgen die herstellende is van zwaar lichamelijk letsel. Je kunt er dus vergif op innemen dat Ground Zeroes eindigt met een explosieve cliffhanger waarin de held voor dood zal worden achtergelaten. Hoe het verhaal zich precies zal ontvouwen weet alleen maker Hideo Kojima en zijn team, maar dat het een episch verhaal wordt moge duidelijk zijn. Met 24-acteur Kiefer Sutherland, die de stem en emotionele expressie van de gevallen held vertolkt , moet de game een volgende stap in realistische emotie worden, aldus de geestelijk vader.

 

Plus: Een open wereld met heel veel vrijheid, een nieuwe stem,
Min: De besturing moet eigentijdser, een open einde….. , ongetwijfeld lang wachten op The Phantom Pain.

 

Mario Kart 8

Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii U
Release: 2014
Critici zullen beweren dat Mario Kart een constante herhalingsoefening is. Een inkoppertje die door de fans weer wordt verslonden met huid en haar. Hoewel deze kritiek op de loer ligt, lijkt de toevoeging van anti-gravity en een strakkere grafische presentatie weer voldoende vernieuwing te bieden. Want Mario Kart is, joelend en gillend met zijn allen om de tv, bananenschillen op de weg gooien. Het is een tactische party game die zijn gelijke nog niet gevonden heeft.

Plus: Grafisch mooier, nog dwazere mogelijkheden, toch vertrouwd.
Min: Het ontbreken van een online modus, teveel leunen op platgereden paden.

Welke games mis jij? Vertel het op de ChoiceCuts Facebook.

Volg ChoiceCuts op Twitter!


 

Sluiten
De potentiële ChoiceCuts van 2014Elden Ring cover