ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

De Red Dead 2 massahysterie

03
01 2019
07:00 - door Peter Pool

Nu de jaarlijstjes van de meeste websites bekend zijn, staat Red Dead Redemption 2 steevast in de hogere regionen. Is dit terecht of is dit een gevalletje massahysterie?

 

Red Dead 2 is een goede game. Het spel ziet er prachtig uit. De wereld die Rockstar heeft geschapen is de mooiste en rijkste tot nu toe. Het verhaal is ook vele malen beter dan die van bijvoorbeeld GTA V. Dit keer personages die niet vooral irritant zijn zoals bijvoorbeeld de familieleden van de Grand Theft Auto V hoofdrolspelers. Hier valt allemaal weinig tot niets op aan te merken. Waar het naar mijn mening echter mis gaat is de gameplay.

 

Want ik weet niet hoe jij de game beleeft heeft, maar ik vond de game bijzonder onprettig spelen. Het spel speelde traag. De inputlag is hoog en de controls zijn gezocht en te gecompliceerd. Hierdoor zijn shootouts meer iets waar je doorheen moet terwijl het toch juist een onderdeel zou moeten zijn dat je in de schijnwerpers zou moeten zetten als ontwikkelaar. Ook gaat de game veel te lang door. Ik weet het, het is nooit goed maar dit deed denken aan de einde van Lord of the Rings. Het gaat maar door en door.

 

Dan is er nog het gevalletje van de niet werkende HDR. De high dynamic range werkt niet of beter: hij bestaat niet. Wat Rockstar heeft geïmplementeerd doet de game er slechter uitzien. Hoe goed bepaalde onderdelen van de game dan ook mogen zijn, het is dan al lang niet meer een 10 waard en is zeker niet de game van het jaar. Bedenk je dat ook God of War dit jaar uitkwam. Een game waarin de gameplay stond als een huis. Een game die minstens zo mooi was als RDR2 met een minstens zo sterk verhaal en waarin de HDR wel werkt.

 

Ik haal GoW niet naar voren omdat ik dat nu eenmaal de beste game van vorig jaar vond maar omdat de game vroeg in het jaar uitkwam en dat mensen dit misschien vergeten zijn. God of War is een betere game dan Red Dead 2. Dat doet niets af aan de kwaliteiten van Red Dead maar ik hemel ook niet dingen op die gewoon niet goed zijn. Als ik dan een gerenommeerd merk als Edge RDR2 zie uitroepen tot game van het jaar dan schreeuwt alles in mij dat dit niet klopt. Dat dit niet terecht is. Er zijn in 2018 betere games uitgekomen. God of War is slechts 1 voorbeeld. Wat zijn volgens jou de beste games van 2018?


 

Sluiten
De Red Dead 2 massahysterieEvil West