ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Doodsbedreigingen voor Flappy Bird maker

10
02 2014
12:05 - door Peter Pool

Niet alleen core gamers, maar ook casual gamers zijn zo fanatiek dat ze het nodig vinden om doodsbedreigingen te uiten wanneer een ontwikkelaar iets doet wat hen niet aanstaat.

Dit ondervond Flappy Bird maker Dong Nguyen toen hij enkele dagen geleden bekend maakte dat hij de populaire game offline zou gaan halen. Nguyen kreeg schuttingtaal en dreigmenten als "fuck you asshole, I'll fucking kill you if I have to. Put back Flappy Bird on the market or I'm afraid I'll have to meet you", naar zichzelf getweet. Minstens zo onvriendelijk was deze tweet "you're a fucking pussy!!! And this game sucks anyway. But you’re still a pussy. Kill yourself". Naast deze overtrokken reacties kreeg de game-ontwikkelaar ook zelfmoord dreigementen als hij de game offline zou halen. Hij ontving zelfs een foto van een vrouw met een pistool in haar mond. 

Dit is niet de eerste keer dat spelmakers worden geconfronteerd met extreme uitingen van onvrede. Phil Fish kreeg het zwaar te verduren toen hij bekend maakte dat hij de productie van Fez II had stopgezet. Ook Metal Gear Solid maker Hideo Kojima heeft al meerdere doodsbedreigingen ontvangen toen hij afstand wilde nemen van de serie. Ninja Theory is een ander voorbeeld van een studio die weinig goeds naar hun hoofd kreeg toen zij bekend maakten dat ze Devil May Cry's Dante een makeover zouden gaan geven. 

 

Sluiten
Doodsbedreigingen voor Flappy Bird makerElden Ring cover