ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

EA bljift geloven in Tripple A games

20
11 2013
00:03 - door Peter Pool

Na tegenvallende verkopen van blockbusters zoals Call of Duty: Ghosts, Assassin's Creed IV en Battlefield 4, onstonden er zorgen over het feit om de games van dit formaat nog wel rendabel zouden zijn.

European Vice President van EA’s studio’s, Patrick Sodurland, maakt zich voorlopig nog geen zorgen. Hij wijt de tegenvallende resultaten aan de overgang van de huidige generatie consoles naar de nieuwe. Hij zegt dat “mensen meer dan ooit aan het wachten zijn op iets nieuws”. Hij verwacht dan ook dat eerder genoemde games het verhoudingsgewijs beter zullen doen op de Xbox One en PS4 aangezien dit de ‘beste versies’ zullen zijn.

Verder denkt Sodurland dat ook originele games goed zullen verkopen. Wanneer hij kijkt naar de reacties die zowel consumenten als de pers hebben bij een game zoals Titanfall, komt hij tot de volgende conclusie: “mensen willen niet ieder jaar dezelfde game spelen en dus moeten wij gamers nieuwe belevenissen blijven geven”.

Inmiddels is bekend geworden dat Call of Duty: Ghosts de best verkochte PlayStation 4 game is. Verder is bekend geworden dat consumenten 3 games kopen bij hun PS4 en dat een van de 3 een game van uitgever EA is. Dit bevestigt in ieder geval een deel van Sodurland's beweringen. 
 

Sluiten
EA bljift geloven in Tripple A gamesGhost of Tsushima WP 002