ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Een E3 van remakes en uitgestelde games

16
06 2014
20:00 - door Peter Pool

Het is voor echte gamers altijd een mooie tijd in het jaar, de E3 in Los Angeles. Die week is even het Mekka voor game-junkies. En zo was het ook dit jaar weer een aaneenschakeling van trailers en walkthroughs waarmee we een kijkje konden nemen naar de games die de komende anderhalf jaar in de winkelschappen zullen worden gezet. Maar hoe bijzonder was deze E3 nu werkelijk?

Microsoft beet de spits af met het inkoppertje Call of Duty Advance Warfare. Zoals ik tegen mijn vriendin zei weten de eerste beelden mij altijd weer warm te krijgen voor de serie, terwijl de laatste delen voor mij toch echt tegenvielen. Daarna kwam Microsoft: met The Master Chief edition uit de hoge hoed. Een remake van Halo 2 lag in de lijn der verwachting, maar alle games voor de prijs van een lijkt een mooie bonus. Ik schrijf 'lijkt' omdat Halo Anniversary bij de echte Halo fan al lang in de kast staat en Halo 3 en 4 vrijwel geen noemenswaardige oppoetsbeurt hebben gehad. Als de mening van de wereldwijde pers dan ook nog is dat Halo 2 Anniversary er beter uit ziet ,maar niet veel beter dan Halo Anniversary, dan krijg je toch een beetje het gevoel dat we hier een versie gaan spelen die eigenlijk voor de Xbox 360 bedoelt was. Maar om de Xbox One bezitters tevreden te stellen wordt deze op deze manier op de markt gebracht. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een Halo fan van het eerste uur en heb The Master Chief Edition al gepre-ordered, maar ik had graag meer grafische spierballen gezien. Je krijgt in ieder geval wel veel Halo voor je centen.

Kritischer ben ik over Naughty Dogs meesterwerk The Last of Us. De remasterd trailer laat kleine, vooral kleurigere beelden zien, maar ik begin mij toch echt af te vragen of de game echt zoveel mooier is dan de PS3 versie. Ten eerste zag het origineel er al prachtig uit, maar men heeft niets gewijzigd. Zelfs Tomb Raider voor de PS4 had nieuw haar voor Lara. The Last of Us Remasterd ligt straks wel voor de volle mep in de winkels en dan mag je als consument toch wel iets meer dan scherpere beelden eisen, vind ik. In hoeverre dit ook zal gelden voor GTA V is lastig te zeggen. Wederom een game die er al erg fraai uitzag op de PS3 en Xbox 360. Rockstar belooft drukkere wegen, meer beesten en grafische hoogstandjes. Dit najaar zullen we zien of ook deze game een tweede aanschaf voor de console waard is.

Bungie en Activision begrepen dat ze met hun Destiny een game hebben die potentieel goud is, maar waarvan niemand echt begreep wat men nu kon verwachten. Hoe mooi was daarom de Alpha die tijdens Sony’s persconferentie uit de doeken werd gedaan en waar gamers een dag later al mee aan de slag konden? Slim en doeltreffend want de grootste azijnpissers lijken nu fan te zijn geworden. Lastiger is het voor Ubisoft’s Tom Clancy’s The Division. Een game die meer dan enige andere game next gen uitademend en die menig gamer NU wil spelen. Wanneer we daadwerkelijk met de game aan de slag kunnen blijft gissen. Ubisoft roept nu volgend jaar, maar er gonzen al geruchten dat ook 2015 niet gehaald gaat worden.

Gelukkig zijn er dan nog een paar toppers die al een datum hebben gekregen. The Order 1886 en The Witcher 3: Wild Hunt bijvoorbeeld die beide in februari 2015 op ons wachten. Games die, net als The Division, gemaakt zijn voor de nieuwe generatie spelcomputers zonder rekening te houden met de twee gedateerde consoles. Batman Arkham Knight ziet er waanzinnig, doch vertrouwd uit, maar wanneer we met de caped crusader aan de slag kunnen lijkt niemand te willen verklappen.

Nintendo tenslotte vond het de moeite niet waard om een persconferentie te houden, maar kwam met een semi grappige Robotchicken video presentatie. Ondanks het zware weer toch weinige echte verassingen voor dit najaar. Bayonetta 2 wordt vast een hele goede game, maar heeft een kleine schare aan fans. Gelukkig heeft men Smash Bros deel tig nog achter de hand waar we heel vrolijk lijken te moeten worden van het idee dat je Mii nu ook mee kan vechten. Zelda zag er indrukwekkend uit, maar komt op zijn vroegst pas in 2015, net als het erg leuke Mario Maker waarmee je jouw eigen levels kunt maken. Misschien nog wel de leukste aangekondigde game uit het Nintendo kamp was het kleurrijke Splatoon. Nintendo’s kijk op een shooter zag er leuk, uitdagend innovatief uit. Maar helaas, ook deze game komt pas in 2015 op de markt.

Hoewel ik ietwat cynisch klink in dit stuk heb ik mij prima vermaakt met de E3, ik mis alleen nog de echte knallers, een nieuwe franchise zoals Gears of War dit ooit was voor de Xbox 360. Een game waar ik, en velen met mij, reikhalzend naar uitkeken. Nu zijn het vooral vervolgen op bekende paden en nog erger: reeds gespeelde games in een ietwat opgepoetst jasje.
 

Sluiten
Een E3 van remakes en uitgestelde gamesSteelrising