ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Eerste Steam Machine lijkt op Wii

26
11 2013
08:03 - door Peter Pool

De Steam Machines zijn een onderdeel van Valve's strijd om de huiskamer. Hoewel het bedrijf er voor heeft gekozen om wel het SteamOS en de controller in eigen keuken te fabriceren, besteedt men de ontwikkeling van Steam Machines uit.

Het eerste bedrijf die met een prototype van haar Steam Machine op de proppen komt is iBuyPower. Het bedrijf wil nog niet heel veel zeggen over de technische specificaties van deze kruising tussen een Wii en de nieuwe PS4. Wel weten we dat de machine een AMD processor heeft, een Radeon R9 270 grafische kaart en een 500 gb harddrive. Deze Steam Machine zal in staat zijn om alle games, die beschikbaar zijn op Steam, op 1080p en in 60fps te draaien.

IBuyPower is op dit moment bezig om de laatste hiaten in hun design weg te werken. Het bedrijf legt uit dat het een tweetal varianten heeft gemaakt die de namen Gorden en Freeman dragen. Een directe knipoog naar de held uit Valve’s Half-Life games. Het verschil zou hem zitten in de kleur van de Steam Machine. De prijs is vastgesteld op $499,-.


 

Sluiten
Eerste Steam Machine lijkt op WiiElden Ring cover