ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Football Manager 13 meer dan 10 miljoen keer illegaal gedownload

14
11 2013
07:12 - door Peter Pool

Sports Interactive schat in dat Sega's Football Manager 13 ruim 10 miljoen keer illegaal is gedownload.

De ontwikkelaar baseert deze schatting op ip adressen die men heeft kunnen traceren door een fout in de gekraakte versie van de game die de naam Home had gekregen van de hacker.

Gamende paus
Sports Interactive heeft op deze manier gekeken naar welke landen het meest prominent vertegenwoordigd waren in het illegaal downloaden van de game. China heeft de twijfelachtige eer de eerste plaats op te eisen met 3.2 miljoen illegale downloads. Turkije staat op de tweede plek en Portugal op de derde. Van de half miljoen downloads die de ontwikkelaar terug traceerde naar Italië kwam er zelfs een uit het Vaticaan!

Hoewel Sports Interactive zich er van bewust is dat niet iedere illegale download gelijk staat aan gemiste sale zijn de financiële consequenties aanzienlijk. Uitgever Sega heeft berekend dat het 3.7 miljoen dollar aan inkomsten is misgelopen. De ontwikkelaar meldt ook dat er een direct verband te zien was in het teruglopen van de verkopen vanaf het moment dat de game in mei dit jaar werd gekraakt. Kanttekening is wel dat de game toen al een half jaar in de winkels lag.
 

Sluiten
Football Manager 13 meer dan 10 miljoen keer illegaal gedownloadGhost of Tsushima WP 002