ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Fortnite spelers slachtoffer van oplichters

30
10 2018
11:00 - door Peter Pool

Fortnite spelers opgelet! Er zijn meerdere oplichters gesignaleerd die uit zijn op jouw persoonlijke gegevens en creditcard informatie.

Uit onderzoek van ZeroFox blijkt dat het allemaal draait om de Fortnite ingame valuta genaamd V-bucks. Hiermee kun je in Fortnite cosmetische zaken kopen. Je kunt ze verdienen door het spel te spelen of in de game aan te schaffen. Oplichters hebben echter websites gelanceerd in de look & feel van Fortnite waar men belooft dat je gratis V-bucks kunt krijgen. Er word je vervolgens gevraagd om in te loggen met je Fortnite account en persoonlijke gegevens in te vullen waaronder je creditcard gegevens.

De sites maken gebruik van URL's met woorden als free Fortnite V-bucks er in verwerkt. Na het invoeren van je gegevens word gevraagd of je dit wil delen met je vrienden waardoor de oplichterssite zich verspreid op social media. Ook op Youtube zijn al meerdere video's opgedoken die linken naar sites als deze. Verder moet ook de Google PlayStore in de gaten worden gehouden. Fortnite voor Android kan bij de makers van het spel, Epic Games, worden gedownload. Alles op de Google PlayStore is van niet geautentificeerde aanbieders. 

Wil je V-bucks aanschaffen doe dit dan alleen in het spel, in de PlayStation- of Xbox stores, of via de kaartjes bij bekende winkels als Bol.com, GameMania of de MediaMarkt. Gratis V-bucks bestaan niet. Wanneer iemand deze aanbiedt dan weet je dat hier iets niet klopt. 

Sluiten
Fortnite spelers slachtoffer van oplichtersCall of duty Modern Warfare 0001