ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Goh Jason Schreier blijkt paniekzaaier

02
06 2018
07:00 - door Peter Pool

De afgelopen was er paniek. Na de teaser trailer van Bethesda's nieuwste game Fallout 76 vond wijsneus Jason Schreier het nodig om de knuppel in het hoenderhok te gooien door te roepen dat dit niet de single player Fallout zou zijn die we verwachten maar meer een multiplayer game.

De game zou sterk beïnvloed zijn door games als Ark en Rust en weinig tot niets te maken hebben met Fallout 3 en of 4. Social media stond direct in de hens. De hastag #notmyfallout was geboren. Allemaal gebaseerd op tweets van Jason en berichtgeving op Kotaku. Bethesda in paniek. Wat niet hielp is dat ook diverse media en Youtube kanalen blind achter Schreier aan liepen zonder zelf enig onderzoek te doen.

Maar het blijkt toch allemaal net even iets minder erg dan Jason ons deed geloven. Via Instagram melde een medewerker van Bethesda al dat het allemaal erg overtrokken was en dat fans van de serie echt niet teleurgesteld zullen zijn. Ook Pete Hines deed pogingen om de geest terug in de fles te krijgen door uit te leggen dat mensen vooral even moeten kijken naar de Bethesda persconferentie (behalve in Europa want het is om 03:30 en dan lig ik zelfs nog te slapen).

Maar goed, na anderhalve dag narigheid komt Schreier op zijn woorden terug. Ja er is een online component maar de Fallout MMO die mensen meenden te lezen in zijn woorden lijkt iet wat overdreven te zijn geweest. Je snapt plotseling waarom Bethesda niet zo’n grote fan is van paniekzaaier Jason Schreier. De man staat te boek als goede journalist gebaseerd op het lekken van het Fallout 4 script - wat gewoon ronduit crimineel is naar mijn mening en dus nu paniek maken om niets.

 

Jason heeft misbruik gemaakt van de conservatieve houding van veel gamers. Toen Doom bekend maakte dat men glory kills introduceerde was de wereld te klein want Doom en melee gaan niet samen. Toen men de game eenmaal had gespeeld bleek het leeuwendeel van de spelers de game de beste shooter van deze generatie te vinden. Toen God of War zijn hele perspectief veranderde waren veel fans ook weer boos want dit was toch niet de Kratos de we gewend waren. Nu noemt men de game de game van deze generatie.

Misschien moeten we gewoon even afwachten met zijn allen tot dat Bethesda de game iets beter heeft getoond en uitgelegd. En boos worden dat men dat nu niet heeft gedaan slaat natuurlijk helemaal nergens op: het is een teaser voor hun persconferentie. Het is de bedoeling je te prikkelen om te kijken. Niets meer, en niets minder. En Jason Schreier? Laten we die in ieder geval lekker negeren met zijn allen.

Sluiten
Goh Jason Schreier blijkt paniekzaaierSteelrising