ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Grote tech bedrijven vragen Obama om privacy wetswijziging

18
12 2013
08:00 - door Peter Pool

Obama heeft het neusje van de zalm van de Amerikaanse technologie industrie uitgenodigd om te komen praten op het witte huis over ObamaCare. Obama's zorgverzekering kampt al sinds het begin met online problemen.

De technologie bedrijven maakten natuurlijk van de gelegenheid gebruik om de activiteiten van de NSA ter sprake te brengen bij de Amerikaanse president. De bedrijven moedigden de president aan om verregaande hervormingen door te voeren in de manier waarop de geheime diensten omgaan met de privacy van internetgebruikers wereldwijd. Sinds klokkenluider Edward Snowden de activiteiten van de verschillende gehieme diensten bekend maakte, houden de bedrijven de overheid met Argus ogen in de gaten. 

Vorige week vroeg een groep van deze bedrijven de overheid om een wetswijziging  die de spionage activiteiten aan banden moest leggen, om zo de privacy van internetgebruikers beter te kunnen garanderen. Bedrijven die zich achter dit initiatief scharen zijn Google, Microsoft, Apple, Twitter en Facebook. 

 

Sluiten
Grote tech bedrijven vragen Obama om privacy wetswijzigingElden Ring cover