ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Het drama rondom Rainbow Six 6: Patriots

11
02 2014
06:59 - door Peter Pool

Sinds de indrukwekkende video van Ubisoft van Rainbow Six 6: Patriots in 2011 werd het stil rond de titel. Wat is er aan de hand?

De belangrijkste reden voor de radiostilte rond de nieuwe Rainbow Six game zou de Anvil Engine zijn. Deze game-engine, die is gebruikt om de Assassin's Creed games te maken, zou gekozen zijn door Ubisoft om kosten te besparen, maar is nog nooit eerder gebruikt om een first person shooter te maken. Iets wat voor de ontwikkelaars een waar programmeurs moeras is geworden. 

Het level design en het verhaal zouden helemaal klaar zijn, maar de framerate van de game is bijzonder instabiel door de eerder genoemde Anvil engine. De lange en frustrerende ontwikkeling zou volgens ingewijden ervoor hebben gezorgd dat het team dat nu werkt aan de game, een geheel ander team is als dat ooit aan het spel begonnen is. 

Op 14 december berichten wij al dat de titel nog wel bestond, maar dat Ubisoft hem terug had gestuurd naar de tekentafel. Er werden zelfs vraagtekens gezet of de game nog wel onder de vlag van Rainbow Six uit zou komen. Word vervolgd!

 

Sluiten
Het drama rondom Rainbow Six 6: PatriotsElden Ring cover