ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Hey psssst Sony, koop From Software

02
07 2019
06:00 - door Peter Pool

Nu Google op het punt staat om het gaming strijdtoneel te betreden ziet Sony hoe belangrijk het is om meer eigen studio's te hebben om het qua content te winnen van de concurrentie.

Het is logisch dat Sony een gooi gaat doen om Hideo Kojima in te lijven. Niet alleen maakt Kojima Productions op dit moment de PS4 exclusieve game Death Stranding, deze wordt bovendien gemaakt op de engine van ons eigen Guerrilla Games. Een Sony studio. Verder lijkt Sony hun ontwikkelaars veel ruimte te geven om te doen en laten wat men wil. Kojima’s club lijkt dus een slimme en logische stap te zijn voor het PlayStation team.

Toch zou ik Sony aanraden haar pijlen ook te richten op From Software. De studio die bekend staat om haar Soulsborne games. Bekend om hun wonderlijke aan elkaar geweven werelden en zeer uitdagende gameplay. Een paar maanden terug was er nog een kleine rel omdat veel ‘game-journalisten’ hun laatste game, Sekiro: Shadows Die Twice, te moeilijk vonden. 


Maar nu Sony heeft aangegeven dat men zich met de PS5 gaat richten op hardcore gamers lijkt From Software de gans met de gouden eieren. Het wordt niet veel meer hardcore dan Dark Souls, Bloodborne of Sekiro. Het zou een statement zijn dat men inderdaad inzet op hardcore gamers en meer single player gerichte games. Verder maakt Playstation op die manier hun platform hofleverancier van het Soulsborne genre. Er is niets mis met Nioh en Code Vein, maar de games van de concurentie staan nog steeds in de schaduw van From Soft’s games.


Verder gaat het gerucht dat Sony op het punt staat de Finse developer Remedy over te nemen. De makers van o.a. Max Payne, Alan Wake en Quantum Break zouden in ver gevorderd onderhandeling zijn met de Japanse tech gigant om toegevoegd te worden aan de al niet mis te verstane lijst met topdevelopers.

 

 

 

Sluiten
Hey psssst Sony, koop From SoftwareSteelrising