ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Gaat Microsoft haar Xbox-divisie verkopen?

08
01 2014
15:00 - door Peter Pool

Vandaag is bekend geworden dat Ford CEO Alan Mulally niet naar Microsoft gaat, maar bij Ford in dienst blijft. Het lijkt daarom onvermijdelijk dat voormalig Nokia topman Stephen Elop in de schoenen van Steve Ballmer stapt.

Dit zou slecht nieuws kunnen betekenen voor de Xbox-divisie van het software bedrijf. Elop heeft reeds aangegeven dat hij kritisch kijkt naar zowel Bing als Xbox, waar volgens hem teveel geld op verloren wordt . Hij zou daarom willen kijken of het bedrijf deze onderdelen niet kan verkopen. Hij zou de focus van Microsoft weer willen verleggen naar Windows.

De voormalig Nokia CEO lijkt niet alleen te staan in zijn kritische blik.. Een analist van de Nomura groep waarschuwde investeerders dat Microsoft het geld wat het verdient met Android patenten gebruikt om het verlies van de Xbox tak van het bedrijf te camoufleren. Geld wat normaal gesproken bij de omzet van het bedrijf kan worden opgeteld. 

Dat bovenstaande zaken niet uit de lucht gegrepen zijn, bewijst het feit dat vertrekkend CEO Steve Ballmer eind november in de bres sprong voor Bing en de Xbox-divisie. Nu Stephen Elop vrijwel zeker de CEO van Microsoft wordt, is de toekomst van beide onderdelen binnen het bedrijf onzeker geworden. 

 

Sluiten
Gaat Microsoft haar Xbox-divisie verkopen?Steelrising