ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Hoe Microsoft roken erger vindt dan geweld

13
07 2019
00:01 - door Peter Pool

Deze week werd bekend dat The Coalition, de ontwikkelaar van Gears of War 4 en het binnenkort te verschijnen Gears 5, roken uit de game heeft verbannen. Een goed plan of overdreven politiek correcte reactie?

Op het eerste gezicht dacht ik: who fucking cares? Maar toen ik er iets langer over nadacht had het iets ridicuuls. Een game waarin je monsters doormidden zaagt met een aan een machinegeweer bevestigde kettingzaag vindt dat roken erger is dan extreem geweld. Een game die zowiezo al bedoeld is voor een volwassen publiek vindt het nodig om zijn spelers als kleuters te behandelen. Gek toch? 

Is het niet gek dat je in landen als de Verenigde Staten en Nederland op je 18de jaar bij het leger kunt gaan om getraind te worden anderen te doden maar dat je kennelijk beschermd moet worden van beelden van rokende Gears leden. Roken, een nog steeds legale verslaving in deze wereld. Een persoonlijke keus. Ik ben helemaal voor het creëren van een wereld waarin roken ontmoedigd wordt en waar ik als niet roker geen last wil hebben van mensen die wel roken. Maar het weghalen uit een game bedoeld voor volwassenen om diezelfde volwassenen tegen zichzelf te beschermen….kom op.

 

 

Sluiten
Hoe Microsoft roken erger vindt dan geweldEvil West