ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Ik weet niet of de Switch Lite een goed idee is

12
07 2019
07:00 - door Peter Pool

Deze week werd eindelijk de Nintendo Switch Lite onthuld. Al maanden gingen er geruchten maar nu is het dus officieel. Toch zie ik gevaren voor Nintendo.

De Switch Lite heeft een kleiner scherm, is lichter en heeft geen los te halen Joycons. Verder heeft de Lite een nieuwe chip die minder energie verbruikt en heeft geen modus om de game op je tv verder te spelen zoals de reguliere Switch dit wel kan. Het gevaar dat ik zie voor Nintendo is het gevaar waar zij tegenaan liepen toen zij de Wii U lanceerden. Hoewel ik de originele Wii altijd een volstrekt belachelijk apparaat heb gevonden, kun je er niet omheen dat het een zeer succesvolle spelcomputer was. De succesvolste van zijn generatie meen ik mij te herinneren. Dit succes kon men echter niet prolongeren met de Wii U. Dit vooral omdat de gemiddelde consument niet het verschil begreep tussen de Wii en de Wii U. Men dacht dat het over hetzelfde apparaat ging. 

Nu kun je dit ook zeggen van de 4 verschillende Xbox One’s die inmiddels in de winkel staan of de PS4 en de PS4 Pro. Toch is dat verschil duidelijker. PS4 Pro is sneller, Xbox One X is de snelste. Bij de Lite krijgt de moeder of vader die niet iedere dag op game-sites kijkt een verhaal over de docking mogelijk die ontbreekt en niet verwijderbare Joycons. Ik denk dat de meeste ouders dan al zijn afgehaakt. 

Ik snap de stap van Nintendo en ik snap ook zeker het succes van de Switch. Ik denk alleen dat het een moeilijk uit te leggen verhaal is voor niet gamers die juist in de maanden die voor ons liggen door Sinterklaas of kerstman op pad worden gestuurd om ‘een Switch’ te gaan kopen. Nu is er Switch in doos en Switch in doos met spel X. Dat is een stuk duidelijker. Benieuwd of de Lite een succes wordt.

 

 

 

Sluiten
Ik weet niet of de Switch Lite een goed idee isElden Ring cover