ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

John Carmack verlaat id Software

22
11 2013
21:09 - door Peter Pool

Een van de mensen van het eerste uur, John Carmack, verlaat id Software om zich volledig te kunnen richten op zijn werk aan de Oculus Rift virtual reality bril.

Eerder werd al bekend dat Carmack aantrad bij Oculus VR als CTO, maar dat hij ook zijn rol binnen id Software zou handhaven. Nu heeft de programmeur het bedrijf dus definitief de rug toegekeerd. Studio directeur van id Software, Tim Willits, zegt in een verklaring dat Carmack’s werk aan de Tech 5 engine is afgerond en dat er een groep bijzonder gekwalificeerde personen klaar staat om zijn rol over te nemen. Willits benadrukt dat het vertrek van Carmack geen invloed zal hebben op de werkzaamheden van id Software.

John Carmack staat bekend om zijn vaardigheden in het programmeren van game-engines. Het was zijn technologie die klassieke games zoals Wolfenstein, Doom en Quake mogelijk maakte. Naast het programmeren van games houdt Carmack zich bezig met het ontwikkelen en bouwen van heuse rakketten.

De studio die hij verlaat lijkt al enige tijd in een identiteitscrisis te verkeren. Hun laatste game Rage werd redelijk ontvangen, maar deed het commercieel minder goed dan verwacht. Begin dit jaar werd bekend dat Bethesda het vierde deel van Doom terug naar de tekentafel had gestuurd omdat de game te weinig een eigen gezicht had. Het werd omschreven als Call of Duty met monsters. Wat de status van dit project nu is, is onbekend.
 

Sluiten
John Carmack verlaat id SoftwareElden Ring cover