ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Laten we het hebben over collectors editions

15
06 2018
07:00 - door Peter Pool

Met de E3 komen ook de verschillende collectors editions boven water. Sommige zijn echte fan service, andere schaamteloze rommel.

Vlak voor de E3 kwam Rockstar met hun collectors edition voor het langverwachte Red Dead Redemption 2. Daar waar de game ongetwijfeld van een hoge kwaliteit zal zijn kan dit helaas niet gezegd worden over hun collectors edition. Niet alleen heeft men besloten dat je geen game hoeft toe te voegen aan een collectors edition. Dan moet de collectors edition wel zo ontzettend tof zijn dat je die direct in huis wil halen voor 100 euro om daarnaast nog minimaal 60 te moeten betalen voor de game. Helaas, weer fout. Rockstar denkt dat hun 18+ games gekocht worden door peuters. Jawel, waarom zou je anders een legpuzzel, een bandana en een zakje speldjes in een collectors edition stoppen? Het gebrek aan game en de pure rommel maken dit de slechtste speciale editie van een game in jaren.

Een andere game waar ik naar uitkijk presteert het om een volstrekt idiote collectors edition op de markt te brengen. Rage 2. Gelukkig is Bethesda zo slim geweest wel de game toe te voegen maar wat deze versie verschrikkelijk maakt is het pratende, of nee, zingende mutanten hoofd wat er bij zit. Het zal ongelooflijk grappig zijn voor de mensen die het bedacht hebben maar ik had toch liever een cool beeldje of wapen uit de game gezien dan iets dat je na 2 minuten zat bent en in een stoffige doos weg stopt. Puur dat men de game er bij stopt maakt dat ik deze editie minder erg vind dan die van Rockstar.

 

Bethesda bewijst met hun (kostbare) Fallout 76 pakket dat ze snappen wat hun fans willen. Kon je bij Fallout 4 een heuse pipboy kopen, nu is er een pakket met een power armour helm er bij. Daarnaast een kaart van de map van Fallout 76 die ligt geeft in het donker. Stom maar op zich wel passend in het Fallout universum. De helm alleen zal echte fans overhalen om deze versie blind in huis te halen. Een echt verzamelaars object.

Ik ben geen liefhebber van Assassin’s Creed maar Ubisoft heeft over het algemeen wel leuke special editions. Ook Odyssey kan weer rekenen op een prima uitziend beeld die fans van de serie met trots ergens in hun kamer zetten. Zelfde kan worden gezegd over de Soul Calibur VI editie met een beeldje van Sophitia. Ook Code Vein heeft een aardig beeld van een van helpers in het spel. Het is misschien niet bijster origineel maar het werkt en het zijn dingen waarvan ik denk dat mensen het waarderen. In ieder geval meer dan een legpuzzel.

 

Speciale edities van games zijn natuurlijk heel persoonlijk. De een houdt ervan de ander vindt het allemaal meuk. Ik denk echter dat je kunt concluderen dat een Fallout helm of een beeldje van een bekend figuur meer fanservice zijn dan rommel die in de verte iets met de game te maken heeft. Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden die ik de laatste dagen voorbij heb zien komen. Er zijn er veel meer. Sommige prima, velen niet zo.
 

Sluiten
Laten we het hebben over collectors editionsCall of duty Modern Warfare 0001