ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

LTTP: Darksiders 2

24
07 2019
14:00 - door Peter Pool

Terwijl mijn backlog nog games als Metro Exodus en Days Gone bevat greep ik de afgelopen 2 weken terug naar een remaster van een oude game waar ik nooit aan toe ben gekomen.

Vorige week schreef ik een stuk over waarom ik Red Dead Redemption 2 de grootste teleurstelling vond van deze generatie. Hoewel de game o.a. erg fraai is om naar te kijken en een aardig verhaal vertelt houdt de gameplay deze positieve punten dusdanig tegen dat de game voor mij een marteling werd om doorheen te komen. Toen ik eindelijk de eerste epiloog had bereikt en ein-de-lijk met John Marston aan de slag kon stopte ik. Ik was Red Dead Redemption 2 spuug en spuugzat. 

Grappig genoeg heb ik kort geleden Darksiders 2 uitgespeeld. Ooit via PlayStation Plus gekregen als gratis game van de maand. Darksiders 2 is niet de mooiste game, heeft een best irritante besturing en soms tegenwerkende camera. 

Maar ondanks dat er veel op de game aan te merken valt op Darksiders 2 klopt de basis. De gameplay zit goed in elkaar. Er zijn leuke uitdagende puzzels, lekker lompe combat en toffe boss fights. Allemaal dingen die de God of War games beter en vaak veel mooier doen maar toch. Darksiders 2 was een leuke game om te spelen. Dusdanig dat ik ook maar meteen het eerste deel in huis heb gehaald. 


Hoeveel geld de Anthem’s en Red Dead’s van deze wereld ook kosten om te maken. Soms is een game gemaakt met een kleiner budget gewoon leuker. Ook al kent die game zelf genoeg haken en ogen. Je vergeeft ze omdat de essentie, de gameplay over het algemeen dik in orde zijn. 


Darksider 2 kun je voor de PS3 en Xbox 360 vinden bij de betere gameshop of als je geluk hebt bij een kringloopwinkel. Gebruikers van de huidige generatie spelcomputers kunnen de game voor een prikkie kopen. Nee de game is nergens zo mooi of goed als God of War 3 maar de game weet met zijn eigen stijl een geheel eigen wereld neer te zetten. Een die leuk is om te ontdekken en verkennen. De combat is prima, de puzzels uitdagend. De game is een heerlijk tussendoortje voor iedereen die wacht op het geweld van dit najaar.

 

 

Sluiten
LTTP: Darksiders 2Elden Ring cover