ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Microsoft maakt een zooitje van hun Xbox packshots

15
07 2020
10:00 - door Peter Pool

De nadelen van het combineren van meerdere generaties

Je kunt Xbox veel verwijten maar hun backwards compatibility hebben ze goed op orde. Dit willen ze doorvoeren door de eerste games voor de Xbox Series X ook speelbaar te houden op de Xbox One. Dit is slim omdat het je afzet markt aanzienlijk vergroot maar komt ook met problemen zo blijkt wanneer je kijkt naar het eerste packshot voor de Series X. Waar Sony middels een logo duidelijk maakt voor welke console de game gemaakt is, moet Microsoft veel meer moeite doen. Dit maakt de boodschap niet alleen onduidelijk maar ook zeer onoverzichtelijk. 

Xbox Series X Enhanced” pronkt er op een niet al te mooi ontworpen sticker op de cover. Niet alleen doet de sticker afbreuk van het beeld op de cover,het maakt ook direct de boel onduidelijk. Welke “enhancements” heeft deze game dan voor de Xbox Series X zal een gamer zich afvragen. Oma die een spel voor haar kleinzoon koopt zal zich afvragen of de Xbox One X het zelfde is als een Xbox Series X. 

Verder staat in de linkerbovenhoek dat de game bedoeld is voor de Xbox Series X en de Xbox One en in de rechterbovenhoek van de cover staat dat de game 4K Ultra HD, HDR en Smart Delivery ondersteunt. Je zou dus logischerwijs mogen aannemen dat deze features gelden voor zowel de Series X als de Xbox One. Nu weten ingewijden dat de originele Xbox One GEEN 4K aan kan (meestal niet eens 1080p), geen HDR ondersteunt en geen smart delivery. De Xbox One S draait ook geen games in 4K maar ondersteunt dan wel weer HDR. De Xbox One X draait sommige games in 4K, ondersteunt HDR maar zover ik weet geen smart Delivery. Het is een onoverzichtelijke chaos die Fat Phil en zijn minions hier hebben gecreëerd en deze packshots zorgen voor nog meer ruis in die boodschap. Je zou zelfs kunnen spreken van false advertising. 

De volgende generatie spelcomputers is nog niet eens begonnen en Xbox maakt er nu al een zooitje van. Succes om bovenstaande goed uit te leggen aan de gemiddelde consument die niet non stop bezig is met games en diens verwachtingen goed te managen!

 

Sluiten
Microsoft maakt een zooitje van hun Xbox packshotsElden Ring cover