ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Miyamoto wil Wii U beleving verbeteren, Iwata kijkt al verder

04
02 2014
00:00 - door Peter Pool

De Nintendo prominenten vallen over elkaar heen om hun idee├źn te spuien over hoe ze het bedrijf en diens apparatuur weer aan de man kunnen brengen. Zo ook Miyamoto en Iwata.

Miyamoto heeft op de website van Nintendo gereageerd op vragen van investeerders. Hier schrijft hij o.a. dat hij vindt dat Nintendo te weinig goede singleplayer games heeft uitgebracht die op een innovatieve manier gebruik maken van het tweede scherm op de Wii U gamepad. "Ik ben er van overtuigd dat we ons meer moeten focussen op het maken van belevenissen die gebruik maken van de gamepad en die je goed alleen kan spelen", aldus Miyamoto. 

Zijn baas Iwata is al bezig met de opvolgers van de Wii U en 3DS. Hij schrijft dat Nintendo een voorbeeld moet nemen aan Apple's IOS en Google's Android. Omdat deze platformen voor smartphones en tablets gelijk zijn is het vrij simpel om games over te zetten. Volgens Iwata is het nu soms onmogelijk om een Wii game over te zetten naar de 3DS. Dat wil Nintendo veranderen. Het bedrijf heeft hiervoor al intern afdelingen anders ingedeeld. 

Sluiten
Miyamoto wil Wii U beleving verbeteren, Iwata kijkt al verderSteelrising