ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Nee, Destiny wordt echt niet beter nu Activision zich terugtrekt

11
01 2019
10:15 - door Peter Pool

Gejuich op ResetEra, Reddit en YouTube nu bekend is geworden dat Activision en Bungie ieder hun eigen weg gaan. Men hoopt dat dit Destiny ten goede zal komen maar is dat terecht?

Het was niet Activision die van de eerste Destiny een aan elkaar geplakte bende maakte. Dat was Bungie die een jaar voor de release het roer van de game compleet omgooide. Het was niet Activision die Destiny 2 heeft gemaakt en het drama wat er op volgde. Dit was toch echt de schuld van Luke Smith en zijn vrienden bij Bungie die dronken van arrogantie een game maakten die niemand wilde spelen. Er is veel verbeterd met Forsaken maar diezelfde Luke Smith loopt nog steeds rond bij Bungie en hij werkt aan Destiny 3. Een weinig geruststellende gedachte.

Het is niet raar als een bedrijf als Activision miljoenen investeert in een project dat het hier rendement uit wil halen. Dat Activision nooit verkoopcijfers van Destiny publiekelijk heeft gemaakt betekent de game nooit helemaal heeft gedaan wat men ervan hoopte. Dat Activision meerdere van haar eigen studios heeft ingeschakeld om Bungie te helpen projecten af te ronden geeft aan dat Bungie zijn zaken nog steeds niet op orde heeft. Als we terugkijken naar de Halo-tijd van Bungie dan was er altijd sprake van extreme crunch periodes. Toen werd er boos gewezen naar Microsoft en nu naar Activision. Is dat wel eerlijk? Heeft Bungie niet gewoon een management probleem?

Daarnaast heeft Bungie haar lot voor een groot deel verbonden aan een nog grotere gaming uitgever in de vorm van Netease. De Chinese reus geeft het bedrijf echt geen miljoenen om er een ballenbak voor de Bungie kids van te kopen. Daarnaast zijn er natuurlijk de andere kapers op de kust. Anthem staat op het punt uit te komen, gevolgd door The Division 2 en Warframe blijft zichzelf positief ontwikkelen en is boven alles gratis. Verder zit iedereen te wachten tot Borderlands 3 eindelijk het daglicht ziet. Het vijver waarin Bungie vist met Destiny is behoorlijk vol aan het worden. Of de gamers Destiny nog een kans geven met zoveel andere keuzes valt dus nog maar te bezien.

Denk nu niet dat ik Activision de hand boven het hoofd houdt. Een uitgever die Black Ops 4 uitgeeft kun je per definitie niet serieus nemen. Het is een kwaadaardige club de op extreem discutabele wijze geld willen verdienen. Het ‘red dot debacle als meest recente voorbeeld. Bungie is echter niet meer het Bungie van games als Myth of de eerste Halo. Voor ik de vlag uit hang wil ik eerst zien wat Bungie als independent ontwikkelaar weet te produceren. Voorlopig hebben ze wat mij betreft alle schijn tegen.


 

Sluiten
Nee, Destiny wordt echt niet beter nu Activision zich terugtrektSteelrising