ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Niemand wil een Wii U

30
10 2013
09:15 - door Peter Pool

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze het eerste fiscale half jaar slechts 460.000 Wii U's heeft verkocht wereldwijd.

In het eerste kwartaal van 2013 verkocht Nintendo slechts 160.000 stuks van haar ‘next-gen’ console. Dat betekent dat de verkopen het tweede kwartaal bijna zijn verdubbeld, maar dat dit nog steeds bijzonder magere verkoopcijfers zijn voor de Japanse console fabrikant.

Pikmin 3 & The Wind Waker
30 september was het eind van het fiscale half jaar van Nintendo. Dit houdt in dat de verkopen van Pikmin 3 en The Legend of Zelda: The Wind Waker HD zijn inbegrepen in deze cijfers. Beide titels hebben dus weinig effect gehad in het ombuigen van de Wii U resultaten.

In totaal zijn er op dit moment een kleine 4 miljoen stuks van de Wii U over de toonbank gegaan. Dit in schril contrast met de prognoses die gemaakt zijn voor de PlayStation 4, waarvan verwacht wordt dat hij alleen dit jaar al 3 miljoen keer over de toonbank zal gaan.

Wii U heeft negatieve invloed cijfers
Nintendo geeft aan dat de tegenvallende verkopen van de Wii U de omzet van het bedrijf negatief beïnvloeden. Gelukkig voor Nintendo is het niet alleen kommer en kwel. De 3DS doet het gelukkig goed. Er zijn er tot nu toe ongeveer 35 miljoen stuks van de handheld verkocht.

Toch moet er nu wel echt iets gebeuren met de Wii U. Verschillende uitgeverijen hebben al aangegeven geen games meer te maken voor de Wii U totdat de verkoop aantrekt.  

Sluiten
Niemand wil een Wii UElden Ring cover