ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Nintendo gaat demo's uitbrengen op smartphones en tablets (update)

28
01 2014
07:20 - door Peter Pool

Tenminste dat beweert een rapport dat door de Japanse krant Nikkei is gepubliceerd.

Update: Nintendo heeft officieel gereageerd op het gerucht dat het bedrijf mini games zou gaan maken voor mobiele apparaten. Het bedrijf ontkent dat het deze plannen heeft. Volgens Nintendo zal het bedrijf geen software maken voor smartphones en tablets. 

Oorspronkelijk bericht: Nintendo zou mini games voor mobiele apparaten willen gaan uitbrengen waarmee het Japanse bedrijf haar games aan massa's mensen kan tonen. Het lijkt te gaan om slechts zeer beperkte demo's die niet te vergelijken zijn met normale game-demo's waarin bijvoorbeeld een level kan worden gespeeld. Daarnaast zullen zaken als video's en screens van games worden getoond in de 'Nintendo app'. Het is niet de eerste keer dat dit ter sprake komt. Op 18 december berichten wij al dat Nintendo's president van Amerika, Reggie Fils-Aime al hinte naar het bedrijven van marketing via de mobiele apparaten. 

Nintendo zit in zwaar weer omdat de Wii U zeer onder verwachting presteert, maar ook de nog steeds goed verkopende 3DS verkoopt minder dan verwacht. Inmiddels zijn er binnen 1.5 maand net zoveel PS4's verkocht als in een jaar Wii U's. Iets wat Nintendo's afzetmarkt onder druk zet. De druk vanuit aandeelhouders groeit om smartphones en tablets meer op te nemen in de strategie van het Japanse bedrijf. 

Sluiten
Nintendo gaat demo's uitbrengen op smartphones en tablets (update)Elden Ring cover