ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Nintendo stelt verkoopcijfers Wii U naar beneden bij

17
01 2014
08:45 - door Peter Pool

Nintendo had oorspronkelijk zichzelf als doel gesteld om aan het eind van hun financiƫle jaar, in maart 2014, wereldwijd 9 miljoen Wii U's te verkopen. Dat aantal is nu drastisch bijgesteld.

Het bedrijf verwacht nu in maart 6.3 miljoen Wii U's te hebben verkocht. Daarmee wordt ook pijnlijk duidelijk dat Nintendo in 2013 minder consoles heeft verkocht dan het jaar er voor (3,45 miljoen 2012 naar 2,8 miljoen in 2013). Vorige week maakten concurrenten Microsoft en Sony hun verkoopcijfers van de eerste 1,5 maand bekend. Microsoft verkocht 3 miljoen Xbox One's en Sony 4,2 miljoen PS4's. Hiermee hebben de twee Nintendo's voorsprong van een jaar nu al vrijwel teniet gedaan. 

Gelukkig voor het Japanse bedrijf doet hun 3DS het stukken beter, hoewel ook minder goed dan het bedrijf had begroot. Men verwachtte er wereldwijd 18 miljoen te kunnen verkopen, maar ze zijn in werkelijkheid uitgekomen op 13.5 miljoen. Deze cijfers zetten de winstverwachting van het bedrijf onder druk.  De verwachte winst van het bedrijf is teruggebracht naar een verlies van een kwart miljoen Amerikaanse dollars. 

Nintendo president Satoru Iwata heeft inmiddels gereageerd op de cijfers door te zeggen dat hij niet zal vertrekken. Wel biedt hij de aandeelhouders zijn excuses aan. Iwata heeft aangegeven dat hij er alles aan zal doen om het bedrijf weer succesvol te maken. 

 

 

Sluiten
Nintendo stelt verkoopcijfers Wii U naar beneden bijElden Ring cover