ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Nu al de beste game ooit: Doom Eternal!

10
08 2018
19:00 - door Peter Pool

Wat waren we met zijn allen nerveus toen Doom uitkwam. Na Doom 3 en de verhalen over een Call of Doom versie die id Software en Bethesda bij het grofvuil hebben gezet. De game is naast Titanfal 2 een van de beste first person shooters van de laatste 10 jaar. De makers zijn met het vervolg Doom Eternal helemaal los gegaan. Meerdere werelden, nog meer wapens, nog meer bruut over the top geweld en zelfs de mogelijkheid om net als in Dark Souls en Bloodborne de game van een andere in te komen. Niet als een Doom Slayer maar als een demoon. De game ziet er nu al behoorlijk goed uit. Een release datum najaar 2019 lijkt haalbaar. De game komt tegelijk uit voor de pc, PS4, Xbox One en de Switch.

Dit keer kunnen fans van de game rekenen op single player DLC net zoals dat gebeurd in de recente Wolfenstein games. SnapMap owrdt hiervoor echter opgeofferd want deze doe-het-zelf modus is komen te vervallen. Volgens Marty Stratton is dit puur een kwestie van prioriteiten geweest. We proberen ons dit keer volledig te focussen op de dingen die spelers het meest waarderen en het meest spelen. En de roep om single player DLC was het grootst zo verteld Stratton in een interview tijdens QuakeCon 2018. 

Verder is het letterlijk aan flarden schieten van demonen niet alleen cool maar het heeft ook een gameplay functie legt Creative director Hugo Martin uit. Je kunt bij de grotere vijanden namelijk ook hun wapens uitschakelen waardoor dit het verloop van het gevecht in jouw voordeel kan bijsturen. Martin geeft wel aan dat dit alles nog vroeg in de ontwikkeling van Doom Eternal is en dat het nog kan veranderen. 

De grappeling hook die je zag op de super shotgun werkt alleen op demomen. Je kunt je dus niet vastgrijpen aan een muur of boom. Het wordt daardoor een strategisch besluit om een Cacodemon niet helemaal aan flarden te schieten. Je zou hem nog wel eens nodig kunnen hebben om naar de andere kant van een gat te slingeren. 

De oplettende gamers zagen dat in de eerste demo de Doom Slayer een groene 1UP pakte. Oudere gamers weten genoeg maar vooral jongere spelers zullen deze term niet zo goed kennen. In klassieke games stond 1UP voor een extra leven en ook in Doom Eternal zal dit het geval zijn. Wanneer je vlakbij een checkpoint bent en doodgaat dan treedt de 1UP automatisch in werking en word je beeld even zwart/wit en ben je onkwetsbaar. Zo kun je alsnog de eindstreep halen. De 1UP werkt ook bij Invasions. 

De game maakt gebruik van id Software's Tech 7 game engine. Stratton maakte direct duidelijk dat, hoewel de game er beter uit ziet en meer mogelijkheden heeft dan zijn voorganger, de game nog steeds 60 fps draait. Verwacht wederom dynamische resolutie op de consoles. Zeker de basis Xbox One en PS4 modellen. 

 

 

Sluiten
Nu al de beste game ooit: Doom Eternal!Call of duty Modern Warfare 0001