ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Onsympathieke Nintendo baas dol op onsympathieke lootboxes

15
06 2018
10:40 - door Peter Pool

Het is geen geheim dat de baas van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Amie, een arrogante nare man is die liefhebber blijkt te zijn van de door iedereen verachte lootboxes.

Daar waar Electronic Arts bij Battlefield V en Anthem om de 2 zinnen duidelijk moest maken dat er geen lootboxes of pay to win onderdelen in hun games zitten, komt Reggie met de bewering dat lootboxes zo slecht nog niet zijn. Hij vergelijkt de door gamers gehate gokmechniek met het verzamelen van honkbalplaatjes waar je tenslotte ook niet wist wat er in een zakje zat. 

Hij ziet gelukkig wel in dat sommige uitgevers lootboxes verkeerd hebben ingezet maar meent dat het een prima mechaniek is om mensen betrokken te houden bij een game. Of te wel onze goede vriend Reggie ziet in dat er altijd een heel klein percentage gamers is die heel veel geld uitgeeft aan dingen als lootboxes en zo heel veel geld in de zakken van Reggie en zijn Japanse bazen storten. 

Nintendo fanboys zullen alles goedpraten en al dit soort onzin slikken als zoette koek maar laten we duidelijk zijn. Lootboxes zijn slecht in een game waar je 50 tot 60 euro voor hebt neergelegd. Of hier nu een Star Wars figuurtje op staat of Mario maakt niet uit. Het is een kwaadaardige manier om nog net even wat extra centjes uit de spaarpotten van kids te wringen. 

Sluiten
Onsympathieke Nintendo baas dol op onsympathieke lootboxesEvil West