ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

PlayStation Now is te duur om de gaming Netflix te worden

05
01 2015
18:40 - door Peter Pool

Hoewel wij natuurlijk nog even moeten wachten op PlayStation Now zal de game-streaming service in de Verenigde Staten deze maand voor het eggie van start gaan.

Vandaag zijn de prijzen van PSNow bekend gemaakt en die liegen er niet om. Sony vraagt $19,99 per maand. Een bedrag dat ongetwijfeld een op een zal worden doorgezet naar de euro.

Hiermee is de dienst die voorlopig alleen afneembaar zal zijn vanaf de PlayStation 4 een tientje duurder dan film streamingdienst Netflix. Er is wel een korting wanneer je een abonnement voor 3 maanden afsluit. Dan betaal je namelijk $44,99 waarmee de dienst 15 dollar per maand kost.

Hoewel ik een groot voorstander ben van deze manier van games aanbieden denk ik dat Sony de prijs zal moeten verlagen naar een tientje. Zeker voor vaste klanten zoals gamers die een PlayStation Plus abonnement hebben bij de Japanse media gigant. Verder is de bibliotheek op dit moment nog vrij beperkt. Zo kun je op dit moment vooral PS3 games spelen. Jammer aangezien Sony een aardige historie heeft opgebouwd in de loop der tijd die nu nog niet voorhanden is. PS3 games zitten nog vers in het geheugen terwijl juist PSOne en PS2 games tot de nostalgische verbeelding spreken.

Laten we hopen dat Sony de prijs en de beschikbare games aanpast voordat ze de dienst ook in Europa van start laat gaan. Zo niet dan verwacht ik niet dat PlayStation Now het succes wordt dat het zou kunnen zijn. Wanneer Europa de dienst kan verwachten is overigens nog niet bekend. 

Sluiten
PlayStation Now is te duur om de gaming Netflix te wordenElden Ring cover