ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

PlayStation Now vereist Dualshock 3

08
01 2014
11:55 - door Peter Pool

Gisteren maakte Sony de games streaming dienst PlayStation Now bekend op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Vandaag wordt er meer bekend over deze, op het eerste gezicht, revolutionaire service.

De Britse site CVG sprak met Sony's John Koller, die vertelt dat wanneer er gebruik wordt gemaakt van PlayStation Now op tablets, smartphones en Bravia tv's, de speler in het bezit moet zijn van een dualshock 3 controller. Sony gaat de games dus niet zo aanpassen dat ze gespeeld kunnen worden via touch controlls. "De games spelen gewoonweg beter met een controller", legt Koller uit. Bezitters van een PlayStation Vita of PS4 hoeven vanzeflsprekend geen gebruik te maken van de Dualshock 3. Zij kunnen de games spelen op de Vita of de Dualshock 4. 

Gisteren kondigde Sony aan dat het na de zomer de game streaming dienst PlayStation Now gaat introduceren in de Verenigde Staten. Via deze dienst kunnen gamers PS2 en PS3 games niet alleen spelen op PlayStation hardware, maar ook op tablets, smartphones en Bravia tv's. Games kunnen individueel worden besteld, maar er is ook een abonnement dat je toegang geeft tot de gehele bibliotheek. Wanneer de dienst naar Europa komt is vooralsnog niet bekend gemaakt. 

Sluiten
PlayStation Now vereist Dualshock 3Evil West