ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Pro Evo klaar voor comeback

03
02 2014
12:29 - door Peter Pool

Daar waar PES ooit de voetbalgame was om samen op de bank te spelen, daar lijkt nu zijn plek helemaal overgenomen door FIFA. Dit jaar moet hier verandering in komen als het aan Pro Evo's uitgever, Konami, ligt.

PES 2014 wordt niet alleen de eerste uit de serie die op de next gen consoles zal verschijnen, het is ook de eerste Pro Evolution Soccer die gemaakt wordt met de Fox Engine. Dezelfde game-engine als ook door Hideo Kojima wordt gebruikt om Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en The Phantom Pain mee te maken. Daarnaast wordt het nieuwste deel gemaakt door een nieuwe, Engelse studio. 

"Ik kan nog niet veel zeggen over PES 2014, maar we zijn klaar voor onze comeback," zegt de baas van Konami. Europa Shinji Hirano. De stap naar de Engelse studio valt volgens Hirano onder de globalisering van de franchise. In gewoon Nederlands: de game moet ook Europese spelers aanspreken, niet alleen Japanse gamers. "We weten wat er fout ging in de vorige delen en daar werken we aan",  zegt de Konami baas zelfverzekerd, om vervolgens af te sluiten met "De volgende versie is totaal veranderd, 2014 is ons transitie jaar, dus verwacht grote dingen". We zijn benieuwd!

 

Sluiten
Pro Evo klaar voor comebackElden Ring cover