ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

PS4 en Xbox One laten gebruikers wachten op beloofde mogelijkheden

30
10 2013
14:03 - door Peter Pool

Sony lijkt behoorlijk de wind in de zeilen te hebben, al lijkt men nu toch een aantal steekjes te laten vallen.

Zo ondersteunen de PS4 en Xbox One zodra ze in de winkels liggen nog geen YouTube. Op de PS4 kun je opgenomen video’s wel uploaden op Facebook en kun je streamen door gebruik te maken van UStream en Twitch.

Nog beperkter
Op de Xbox One is deze service nog beperkter. Je kunt uberhaubt alleen video’s opnemen wanneer je een Xbox Live Gold account hebt en de video’s die je opneemt kun je alleen delen op Xbox Live.

Daarnaast heeft Sony bekend gemaakt dat de met veel bravoure aangekondigde ‘share controller’ mogelijkheid tijdens de lancering nog niet wordt ondersteunt. ‘Share controller’ maakt het mogelijk om de besturing van je spel tijdelijk door te geven aan iemand anders die jou online door een lastig stuk van een game kan helpen.

2014 is een breed begrip
Ook de ‘suspend/ resume’ mogelijkheid van de PS4 is nog niet beschikbaar wanneer de console in de winkels ligt. Hiermee zou het mogelijk zijn om de PlayStation 4 uit te zetten en wanneer je hem weer aanzet, verder te gaan waar je gebleven bent. Beide mogelijkheden worden in 2014 verwacht via een firmware update.

Verder is bekend geworden dat de PS4 geen externe harde schijven toestaat. Hoewel je wel zelf een andere, grotere schijf zou kunnen stoppen in je PS4, is de verwachting dat, in de loop van de levenscyclus van de PS4, veel opslag door de cloud overgenomen gaat worden.  

Sluiten
PS4 en Xbox One laten gebruikers wachten op beloofde mogelijkhedenGhost of Tsushima WP 002