ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

PS4 firmware vanaf donderdag te downloaden

27
11 2013
12:05 - door Peter Pool

Mensen die vrijdag een PlayStation 4 in huis halen kunnen donderdag de verplichte firmware update downloaden.

 De update kun je dan op een usb stick zetten en vrijdag op deze manier overzetten op jouw PS4. Zo voorkom je frustraties wanneer blijkt dat Sony wederom server problemen heeft op het moment dat heel Europa de update download. De firmware update zorgt voor de volgende zaken:

PlayStation Vita Remote Play
Hierdoor wordt het mogelijk de meeste PS4 games te streamen naar je Vita om zo op de handheld verder te kunnen spelen als de tv door andere bewoners van je huis opgeëist wordt.

Second screen
Gebruikers van de PlayStation app voor de Vita, Android en IOS kunnen verbinding maken met de PS4 en hun apparaat gebruiken als second screen.

Foto’s en gameplay opnamen maken
Er is al veel geschreven over de mogelijkheden om foto’s en video’s te maken van je beste gameplay momenten en de mogelijkheden om deze te delen, niet alleen op je profiel, maar ook via social media zoals twitter en Facebook.

Het uitzenden en bekijken van gameplay
De mogelijkheid om, terwijl je aan het gamen bent, anderen de mogelijkheid te geven jou live te volgen, maar ook om anderen live te volgen. Leer van de moves van je vrienden of leer het hen.

Speel terwijl je download
De mogelijkheid om te downloaden en zo snel mogelijk te kunnen beginnen met gamen. Dit zal per game verschillen. Killzone Shadow Fall heeft bijvoorbeeld 7.5 gb aan data nodig voordat je kunt beginnen met de game. Andere games hebben ongetwijfeld een lagere minimum voor data.

Multi-login
De mogelijkheid om met maximaal 4 verschillende gebruikers te kunnen inloggen op een PS4. Zo voorkom je dat anderen er met jouw save games vandoor gaan.

Party Voice Chat
Je kunt met 8 personen tegelijk praten terwijl je allemaal iets anders doet op je PS4. De een kan dus FIFA spelen, terwijl een ander een film op Netflix kijkt en 4 anderen Call of Duty spelen. De chat mogelijkheid is dus niet langer afhankelijk van een game zoals dat het geval was met de PS3.

Gezichtsherkenning en stem besturing
Bezitters van de PlayStation 4 camera kunnen inloggen op de PS4 via de gezichtsherkenning. Verder kun je met de stemcommando’s navigeren en bijvoorbeeld een game starten.

Background Music Player
De mogelijkheid om via de Music Unlimited app muziek te luisteren terwijl je bezig bent op je PS4. Je moet alleen wel een lidmaatschap hebben.

Online Multiplayer
De mogelijkheid om via je Plus abonnement online te gamen op je PS4.

Blu-ray & DVD player 
De mogelijkheid om films op blu-ray en DVD te kijken op je PS4.

De firmware is hier te downloaden.
 

 

 

Sluiten
PS4 firmware vanaf donderdag te downloadenElden Ring cover