ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

PS4's cloud service pas in 2015 naar Europa

02
12 2013
12:00 - door Peter Pool

De door Sony opgekochte cloud dienst Gaikai, die het mogelijk moet maken om games te streamen, lijkt pas in 2015 naar Europa te komen.

Volgens bronnen van de website EuroGamer plant Sony de launch in Noord Amerika in het derde kwartaal van 2014 en moet Europa wachten tot 2015. Het Japanse bedrijf zou ontwikkelaars aansporen om mee te doen aan de beta test van Gaikai die in de planning staat voor begin 2014. PlayStation baas, Andrew House, bevestigt dat de implementatie van de streamingdienst volgens planning verloopt. Hij benadrukt echter dat de technologie en de ambities van Sony eerst volledig in lijn moeten zijn voordat de dienst live gaat. 

Sony is van plan om via de Gaikai streaming dienst, games aan te bieden die op deze manier gestreamd kunnen worden naar de PS4 en in een later stadium naar de PS Vita. De ambties stoppen echter niet bij hun eigen apparaten, maar men wil de consolebeleving bereikbaar maken voor een diversiteit aan apparaten. Hiermee zou het bedrijf de consolegrenzen kunnen overstijgen en de retail geheel buiten kunnen sluiten. 

Sluiten
PS4's cloud service pas in 2015 naar EuropaElden Ring cover