ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Resogun - De ChoiceCuts Review

30
11 2013
06:01 - door Peter Pool

Een old skool game in een next-gen jasje, dat is Resogun in een notendop. Dat de game misschien wel de leukste launch game is zegt evenveel over de game als over de rest.

Resogun neemt je mee terug naar de tijden van spellen zoals R-Type en Salamander. Een side flying shooter met een aantal belangrijke verschillen. De eerste is de mogelijkheid om heen en weer te gaan in een level. De tweede is dat ieder level een cirkel vormt waardoor de eindeloze vloot aan vijanden zowel voor als achter je verschijnen. De derde is dat Resogun gebruik maakt van de kracht van de PS4. Dit resulteert in een waar visueel vuurwerk dat je in ieder geval graag aan je vrienden wil laten zien.

Het verhaaltje is simpel: ‘redt de mensen en schiet iedereen overhoop die je in die missie probeert te dwarsbomen”. En simpel werkt in dit soort games. Geen ingewikkelde cutscenes om er meer van te maken dan er in zit. Resogun is een straight to the point shooter, met emmers vol effecten van de vernietiging die jij aanbrengt. De game doet wat de meer klassieke games deden: je uitdagen om het spel nog een keer te spelen om je scores te verbeteren. Dat werkt. De vijf levels zijn al een uitdaging om door te komen, maar om dit een volgende keer beter, sneller, of met meer kills te doen dan de laatste keer is een gameplay methode die we helaas vandaag de dag nog maar weinig zien.

Hectisch
Toch schuilt er een gevaar dat het je als speler allemaal teveel wordt. Als er overal in je beeld explosies te zien zijn, er nieuwe vijanden verschijnen, en er dan ook nog een timer in beeld verschijnt omdat je  iemand binnen de tijd moet redden, dan kan het zijn dat je dit gewoon over het hoofd ziet. Aan de andere kant is deze extreme hectiek wel weer een prettige afwisseling in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door de kant en klaar gameplay van Call of Duty en al zijn klonen.

Het aantal schepen dat je tot je beschikking hebt is beperkt en dan is het helemaal jammer dat het verschil tussen deze ruimteschepen te klein is om echt te spreken van een ander vaartuig. De verwachting is dat deze later nog als microtransacties zullen worden uitgebreid. Laten we hopen dat er dan wel heuse verschillen ontstaan die de gameplay ook echt beïnvloeden en dat je als speler echt voor een keuze komt te staan.

Conclusie
Of het cynisch is dat de beste launch game van de PS4 een ‘simpele’ downloadtitel is, die je als PlayStation Plus houder ook nog eens gratis kunt downloaden, laat ik in het midden. Feit is dat de heerlijke mengelmoes van old skool gameplay met next-gen effecten een uitdagende en verslavende game oplevert. Co-op maakt het feestje compleet. Resogun is een PS4 Must have!

Kopen?

JA
+

Prachtig grafisch spektakel
Uitdagende en eindeloos herspeelbare game

-

Weinig variatie in schepen
Soms iets te hectisch

4.0

Gespeeld op: PS4

Platformen: PS4

Ontwikkelaar: Housemarque

Uitgever:SCEE

Sluiten
Resogun - De ChoiceCuts ReviewControl 002