ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Sony breekt verkooprecords met PlayStation 4

18
11 2013
08:35 - door Peter Pool

Fabrikant Sony heeft in de eerste 24 uur na het uitbrengen een miljoen exemplaren van haar PlayStation 4 verkocht in de Verenigde Staten. Daarmee is de spelcomputer direct de snelst verkopende PlayStation ooit.

De console ging afgelopen vrijdag voor het eerst over de toonbank en zal pas op 29 november in Europa (en dus ook in Nederland) worden uitgebracht. De kans is groot dat Sony in haar eerste maand meer exemplaren verkoopt dan Nintendo’s Wii U in een jaar verkocht.

Problemen
Het is echter niet allemaal rozengeur en manenschijn bij de PlayStation 4. Zo doken er voorbeelden op van mensen die een exemplaar ontvingen die het niet deed. Verder lijken er problemen te ontstaan door de eerste firmware update en waren de servers om deze te downloaden tijdelijk buiten bereik door de hoge vraag. Sony doet deze zaken af als op zichzelf staande problemen.

Concurrent Microsoft legt 22 november haar Xbox One console in de winkels in Amerika. Of de Xbox deze verkoopaantallen weet te behalen zal volgend weekend duidelijk zijn. Wanneer de Xbox One in Nederland verkrijgbaar is moet nog bekend worden gemaakt. Nederland, Belgie en Rusland moeten langer wachten op de console vanwege lokalisatie problemen met de bij de Xbox geleverde Kinect.  

Sluiten
Sony breekt verkooprecords met PlayStation 4Elden Ring cover