ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Sony krijgt 'junk' status

27
01 2014
11:00 - door Peter Pool

Krediet beoordelings bureau Moody's heeft sony de 'junk' status gegeven. Dit als gevolg van een onderzoek dat het bureau in november heeft gedaan bij het Japanse mediabedrijf.

Hiermee wordt het voor het bedrijf duurder om geld te lenen van banken. "Hoewel Sony vooruitgang heeft geboekt in het reorganiseren van het bedrijf en de vruchten plukt van goed lopende segmenten, liggen er nog grote uitdagingen om de winstgevendheid te verhogen en te behouden zodat het bedrijf voldoet aan het profiel dat Moody's ziet als consistent met een investeringswaardige status", aldus het rapport van Moody's. 

De rating agency noemt de tv en pc takken van het bedrijf als de zwakke plekken vanwege de grote concurrentie en de snel veranderende technologie. Positief is Moody's over de muziek en film-tak, hoewel deze niet in staat zullen zijn om het verlies van de zwakkere elementen goed te maken. De PlayStation 4 zal volgens het bureau helpen om geld te verdienen, maar dit zal minder zijn dan in de voorgaande jaren. 

Sluiten
Sony krijgt 'junk' statusSteelrising