ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Sony verbiedt doorverkoop games (update)

11
11 2013
09:04 - door Peter Pool

Anders dan de Japanse hardware maker ons tijdens de E3 deed geloven, heeft men nu de gebruikersvoorwaarden zo aangepast, dat je niet langer je games mag doorverkopen.

In de nieuwe voorwaarden staat in artikel 7.1 dat consumenten games, zowel digitaal als op disc, niet doorverkocht mogen worden. In de oude voorwaarden was deze paragraaf niet opgenomen. In het artikel staat dat de software niet mag worden doorverkocht als er geen nadrukkelijke toestemming is van Sony en/of de uitgever van de game in kwestie.

Wie wordt er bestraft?
Of en hoe Sony de doorverkoop van games gaat regulieren is onduidelijk. Er wordt niet gesproken over een ‘straf’ wanneer je dit wel doet. Je zou je kunnen voorstellen dat de individuele consument wordt genegeerd, maar dat bedrijven die tweede handsgames verkopen nu kunnen worden aangepakt.

Jack Tretton vertelde tijdens de E3 van dit jaar dat of een game kan worden doorverkocht, een besluit is van de uitgever van de game, maar dat Sony de verkoop van tweedehandsgames toejuicht.  

Update: Sony heeft inmiddels een verklaring gegeven waarin het bedrijf duidelijk maakt dat consumenten wel degelijk tweedehandsgames mogen kopen en verkopen. Het is echter niet duidelijk hoe het bedrijf staat tegenover game-shops die tweedehandsgames verkopen. Omdat Sony spreekt over de mogelijkheden voor consumenten kan dit het 'addertje onder het gras zijn'. 

Sluiten
Sony verbiedt doorverkoop games (update)Ghost of Tsushima WP 002