ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Speel Doom op je...piano?!?

17
10 2013
12:04 - door Peter Pool

Doom 4 laat voorlopig nog even op zich wachten. Voor een ieder die tot die tijd de klassieke Doom speelt en op zoek is naar een nieuwe, melodieuze uitdaging is er nu een oplossing.

Een groep onafhankelijke programmeurs hebben een piano gemaakt waarmee je Doom kunt spelen. Het werkt als volgt: de witte toetsen bepalen de beweging en de zwarte toetsen bepalen het schietwerk. De knappe koppen noemen het instrument toepasselijk de Doom piano.

De Doom geschiedenis
Doom is een first person shooter die stamt uit het jaar 1993 gemaakt door de Amerikaanse ontwikkelstudio id Software. In de game speel je een op de planeet Mars gestationeerde marinier die het in zijn eentje moet opnemen tegen een invasie uit de hel.

De speler heeft een divers wapenarsenaal tot zijn beschikking, waarvan de BFG, de minigun en de kettingzaag favorieten zijn. Doom was ook een van de eerste games met een multiplayer en de term deathmatch is dan ook verzonnen door een van de makers, John Romero. Doom werd aanvankelijk aangeboden als shareware. Dit betekende dat je een aantal levels gratis kreeg en voor de resterende level moest betalen. Iets wat met de opkomst van de app games opnieuw zijn intrede heeft gedaan. Een goed voorbeeld hiervan is het populaire Angry Birds.

Status Doom 4 onbekend
Doom kreeg meerdere vervolgen en in 2012 bracht men onder de naam Doom 3 BFG edition een verzamelpakket uit met daarop alle verschenen Doom versies. Doom 3 had een 3D aanvulling gekregen. Aan een vervolg wordt al enkele jaren gewerkt, maar tot op heden zonder succes. De versie waar id Software al ver mee was zou zijn afgekeurd door moeder maatschappij Zenimax. De huidige status van het langverwachte vierde deel is op het moment van schrijven onbekend. 

Sluiten
Speel Doom op je...piano?!?Ghost of Tsushima WP 002