ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Spelen van games kan de waarneming beïnvloeden

08
01 2014
07:35 - door Peter Pool

Psycholoog Mark D. Griffiths en onderzoeker Angelica B. Ortiz de Gortari van de Nottingham Trent University hebben posts van gamers, met beschrijvingen van verschillende online fora, verzameld. Dit om de na-effecten van gaming te onderzoeken en om te duiden waarom zij ontstaan.

De twee onderzochten 656 posts van 483 verschillende gamers op 54 fora. Zo kwamen ze o.a. een speler van Call of Duty Modern Warfare 2 tegen, die vliegtuigen verwarde met de Predator Drone's uit de game. Een speler van Dance Dance Revolution zag nog steeds de pijlen uit de game wanneer hij zijn ogen sloot na het spelen van de game. Misschien wel de meest opvallende was een Mass Effect speler die het diabloog wiel uit de game voor zich zag wanneer hij buiten de game met iemand aan het praten was. 

De onderzoekers concludeerden dat "het intensief spelen van games kan leiden tot misvattingen en visuele verstoring van real-life objecten en omgevingen". Zij noemen het fenomeen: visual game transfer phenomena. Of dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid kunnen de onderzoekers niet zeggen. Hiervoor is simpelweg meer onderzoek nodig. 

 

Sluiten
Spelen van games kan de waarneming beïnvloedenSteelrising